maanantai 31. joulukuuta 2018

Myytit nurin osa 2: Mahdoton mahdolliseksi

Ulvilan surma myytit nurin osa 2: Mahdoton mahdolliseksi

Kymmenen vuotta sitten - tasan kaksi vuotta Jukka S. Lahden murhan jälkeen - Porin poliisi otti ensimmäiset, haparoivat askeleensa tutkinnan lopullisen tuhon tiellä: Tuija Nimi (ent. Niemi-Laitinen) ja Tapio Santaoja järjestivät murhatalossa surullisenkuuluisat äänirekonstruktionsa.

Ai miten niin se tuhosi tutkinnan?

Siten, että sen jälkeen kukaan ei tehnyt enää mitään oikean murhaajan kiinni saamiseksi.

Kaikki resurssit ohjattiin siitä eteenpäin Anneli Auerin tutkintalinjaan, mikä oli alusta alkaen turhaa ja erittäin typerää siitä yksinkertaisesta syystä, että on täysin mahdotonta, että Anneli Auer olisi surmannut Jukka S. Lahden kesken puhelun.

Nimimerkki Kuolemannaakan kirjan mukaan nimimerkki Turumurre tajusi tämän jo huhtikuun lopulla vuonna 2010: Anneli ei ehdi tekemään murhaa hätäkeskuspuhelun aikana. Juuri ennen oletettua surmahetkeä Anneli juoksee puhelimen ohi talon etuovelle ja juuri murhan jälkeen Anneli puhuu puhelimen vieressä. Tämä on helposti todettavissa hätäpuhelusta ja sen litteroinnista. "Millään konstilla hän ei voi olla surmaaja, koska surma tapahtuu takkahuoneessa runsaan 10 metrin päässä puhelimesta. Kukaan ei juokse ovelta takaisin päin, saati murhan jälkeen kohti keittiötä."

Tämä tosiasia jo yksinään kumoaa sen vaietun myytin, että olisi edes mahdollista, että surmaaja olisi ollut sama henkilö, joka soitti apua paikalle.

En tosin itsekään tullut ajatelleeksi  tätä asiaa, ennen kuin kuulin asianajaja Juha Mannerilta tohtori Jukka Alihangan pohdiskelleen samaa ongelmaa. Tarkistin sekuntien määrän litteroinnilta ja äänitallenteelta ja vielä testasin pienessä sellissäni, miten noin 12 metrin mutkittelevan matkan etuovelta takkahuoneeseen ja melkein saman matkan takaisin puhelimeen olisi onnistunut tekemään ilman ääntä. Ei mitenkään, ottaen huomioon, että takkahuoneessa piti vielä pysähtyä antamaan vähintään yksi kova isku ja kääntyä ympäri toiseen suuntaan.

Jostain syystä tämä ilmeinen tosiasia näyttää ainakin mediassa jääneen jokseenkin  kokonaan huomioimatta. Ehkä se johtuu siitä, että median piirissä on totuttu ottamaan vastaan faktana vain niitä "faktoja", joita syyttäjä latelee ja pelkästään puolustuksen esittämät faktat on helppo sivuuttaa. Kenen tahansa olisi ollut helppo todentaa tämä fakta käyttämällä saatavilla olevaa aineistoa ja yksinkertaista päättelykykyä, mutta monikohan oikeasti on vaivautunut miettimään asiaa?

Oikeaan ratkaisuun päätyneet tuomarit ovat sentään tuomioissaan ihmetelleet sitä, miten olisin muka ehtinyt etuovelta takkahuoneeseen ja takaisin tappamaan Jukan niinkin vähäisessä ajassa, mutta kukaan heistä ei sano asiaa yhtä suorin sanoin kuin Turumurre tai Kuolemannaakka.

Ehkä näiden tuomareiden mielestä on ollut kovasti outoa, että poliisi on ylipäätään lähtenyt tutkimaan tällaista tutkintalinjaa ja syyttäjä on lähtenyt sitä ajamaan, jos jo alun alkaen olisi ollut helppo todeta, että pelkästään ajoituksen perusteella epäilty on ilmeisen syytön. Koska asia tosiaan on erittäin outo, ehkä se on helpompi ohittaa sivulauseella nostamatta tikun nokkaan syyttäjiä ja poliiseja, jotka ovat tähän hölmöläisen hommaan ryhtyneet.

Kun nyt ajatellaan, että alun alkaenkin on ollut mahdotonta, että minä olisin ollut tekijä ja lisäksi vielä paikalla oli toinenkin silminnäkijä - tyttäreni - eikä mitään todisteita ole löytynyt siitä huolimatta että poliisi tuli paikalle viidessä minuutissa ja koko talo ja ympäristö tutkittiin moneen kertaan monen poliisin voimin, on ihan käsittämätöntä, että tällainen hullu prosessi edes lähti käyntiin ja laajeni aikanaan suoranaiseksi massahysteriaksi outoine käänteineen.

Ja loppujen lopuksi kaikki oli turhaa - eikä vain turhaa, vaan erittäin vahingollista.

Vain yksi henkilö voi olla kiitollinen hölmöläispoliisien touhuista: oikea murhaaja. "Arto" on voinut elää vapaana kaikki nämä vuodet.  Jos poliisi olisi syksyllä 2008 käyttänyt järkeään ja kohdistanut edes osan minuun tuhlatuista resursseista kaikkein ilmeisimpien oikeiden epäiltyjen kiinni saamiseen, Arto olisi tosin pian jo tuomionsa lusinut ja saisi elää rauhassa lopun elämänsä.

Arton takia lapseni jäivät isättömiksi 1.12.2006. Poliisin takia he jäivät myös äidittömiksi syksystä 2009 alkaen. Tämän hulluuden partaalle  vyöryneen ajojahdin takia heistä on tullut myös nimettömiä ja kasvottomia - poliisin ja Tuija Niemen virheiden takia he menettivät oikeutensa elää normaalia elämää, eivätkä voi olla mukana esim. sosiaalisessa mediassa samalla tavalla kuin muut ikäisensä nuoret.

Lisäksi kolmella nuorimmalla lapsellani on taakkanaan vielä sen selvittäminen, että kaksi syytöntä ihmistä - minä ja Jens - saimme kärsiä täysin kohtuuttoman kohtalon siitä, että mikään järki maailmassa ei saanut kumottua sitä hulluutta, jonka poliisi ja syyttäjät syksyn 2008 aikana käynnistivät keinoja kaihtamatta - jopa traumatisoituneet, alaikäiset lapset valjastettiin kylmästi syyttäjätahon hyötykäyttöön! Nämä väärät tuomiot ovat edelleen purkamatta.

Olen tänä syksynä pitänyt taukoa blogin kirjoittamisessa ja keskittynyt muihin asioihin, mutta tarkoitukseni on palata tiettyihin keskeneräisiin asioihin vielä kevätpuolella.

Hyvää uutta vuotta 2019 kaikille blogini lukijoille!


Lue myytit nurin -sarjan ensimmäinen osa:
Myytit nurin OSA 1

6 kommenttia:

 1. Hyvää nykyistä ja toivottavasti parempaa vuotta 2019.
  Tätä koko häsläystä hyvin etäältä seuranneena mieleen tulee kysymys, miksi et ole tehnyt tutkintapyyntöä internetin salapoliisipalstojen viestittelystä? Esim. Minfossa on edelleen ketju auki, jossa on väitetty kuva sinun lapsestasi. Alaviitteellä Murhaaja. On ihan käsittämätöntä, miksi Minfon valvojat sallivat jotain tällaista. Ja miksi he sallivat aikoinaan todella törkeitä spekulaatioita ja pilkkakuvia sinusta ja lapsistasi. Hyvin ymmärrän, ettei huvita käräjöidä mokoman roskasakin kanssa.

  Mutta onko joku tehnyt asiasta tutkintapyynnön? Jos ei ole, pitäisikö jonkun tällaisen tyystin sivullisen tehdä asialle jotain? Sananvapaus joo. Mutta yököttävä mustamaalaus ja lasten sotkeminen siihen. Ei.

  VastaaPoista
 2. En seuraa Minfoa enkä muitakaan keskustelupalstoja (eikä tyttäreni), joten minulla ei ole tietoa, mitä siellä on. Jotain olen kyllä joskus kuullut, mutta minulla ei ole aikaa eikä halua kahlata läpi sellaisia viestejä, joista mahdollisesti saisi aihetta rikosilmoitukseen.

  Tietääkseni eräs sivullinen kerran teki tutkintapyynnön jostakin viestistä/viesteistä jossakin ja joku yksittäinen kirjoittaja (nuori henkilö) löytyikin, mutta en nyt muista miten siinä sitten loppujen lopuksi kävi. Ei ainakaan käräjiä tullut, mutta oletettavasti viesti poistettiin, ellei sitä jo aikaisemmin oltu poistettu.

  En hyväksy nettivainoamista, mutta toisaalta en halua rajallisia voimavarojani käyttää sellaiseen asiaan, kun on niin paljon muutakin, mitä pitäisi jaksaa ja ehtiä tehdä.

  VastaaPoista
 3. Toivotan Sinulle myös parempaa vuotta 2019!

  Sitä olettaisi, että niillä, jotka ovat Ulvilan murhaa kaikkine todisteineen tutkineet, olisi normaali järjenjuoksu. Vaan eipä näytä olleen kaikilla, vaikka oikeus ja järki lopulta voittivatkin. Mutta kansan mieleen jäi kuitenkin kaihertamaan se epäilys, että jos kuitenkin olet syyllinen..

  Tiedämmehän tämän puheen, että näyttö ei riittänyt. Ja nuo järjettömät kommentit pulpahtavat esiin vielä parin kolmen sitkeimmän sissin taholta murha.infonkin sivuilla. Siis vielä kuolemannaakan kirjankin jälkeen! Mutta eiväthän nämä syyllistäjät uskallakaan lukea totuuksia sisältäviä kirjoituksia. Haluavat pitää kurjan mielipiteensä, mitähän sekin kertoo niistä ihmisraukoista?

  Noiden syyllistäjien älykkyys on sillä tasolla, että jos heiltä kysyisi, paljonko on 2 + 2, niin heidän mielestään se on aivan varmasti viisi! Koska se nyt heidän mielestään on niin, turha todistella mitään matemaattisia totuuksia.

  VastaaPoista
 4. Ei uskoisi että Suomessa voidaan näin kiihkeästi haluta joku keinoja kaihtamatta syylliseksi. Vain ja ainoastaan että asia saataisiiin päätökseen ja syyttäjälle kuin myös ns.asiantuntijoille sulka hattuun. Kirjasi perusteella on valtava määrä potenttiaalisia todisteita jätetty tutkimatta. Ja kuulostaa että niihin on tutkijoilla jotenkin " oma lehmä ojassa". Veljesi on tehnyt hirveän teon sinulle ja uskon että paha saa palkkansa ja valehtelu hänen maksettavakseen lankeaa. Kun lapset ovat aikuisia ja uskaltavat puhua totuus paljastuu. Nyt heidät on peloteltu alistumaan. Ellei sitten aivopesu ole ollut niin syvällistä ettei mikään auta. Ihminen on ihmiselle susi, pätee edelleen. Ja veljesi tekee mitä vain saadakseen helppoa rahaa.

  VastaaPoista
 5. Hei,
  asiaa seuranneena ei voi kuin ihmetellä miten asiota poliisissa hoidetaan, myös Jari Aarnion tapaus tukee asian laitaa.
  Toivotan Sinulle voimia jaksaa viedä asioita eteenpäin. Ostin murhaleski kirjan ja se oli selkeää luettavaa vaikka aihe olikin vaikea.
  Terveisin Jari

  VastaaPoista
 6. Hyvä Anneli! Olen pitkään sivusilmällä seurannut tapaustasi ja haluan tämmöisen fanikommentin myötä ottaa osaa ja pahoitella että olet joutunut tuon uskomattoman tapahtumavyyhdin myötä erossa lapsistasi, erossa elävästä miehestäsi, olet joutunut olemaan erossa vapaudesta ja törmäilemään matkalla oikeus- ja poliisilaitoksiemme toimimattomuuksiin ja korruptioon. En ole tätä mieltä vain koska olet kaunis ja ihailtavan oloinen nainen, jollaiset yleensä saattavat aiheuttaa miehissä myös suojeluviettiä, tai koska olisin sataprosenttisesti paneutunut juttuusi, vaan koska minusta näyttää että sinua on vainottu niin absurdilla mittakaavalla ja tuotu pöytään niin älytöntä väitettä, etten usko oikein suurimpaan osaan tuota sekoilua. Älä pelästy nimimerkkiäni :) En ole polliisi, runoilija-bloggaaja vain. Minä toivon sinulle pelkkää hyvää, kesälle ja elämässä :)

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti. Kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.