maanantai 30. marraskuuta 2015

Jukka S. Lahti Turussa 30.11.2006 - Mitä tapahtui?

Tasan yhdeksän vuotta sitten - 30.11.2006 - mieheni Jukka S. Lahti lähti aikaisin aamulla ajamaan Ulvilasta Turkuun. Jukka oli menossa Turun Työvoimatoimiston järjestämään seminaariin ja iltatilaisuuteen ja pariin muuhunkin paikkaan samalla matkalla. Olimme edellisenä iltana yhdessä valinneet hänelle paidan ja solmion, ja minä olin pakannut Luvatalta saadun kupariesineen tuliaisiksi entiselle esimiehellemme U.K:lle.

Jukka S. Lahti Turussa 30.11.2006


Ensimmäinen tapaaminen oli kello kahdeksan aikoihin osoitteessa Vanha Hämeentie 29. Siellä työskentelevä A.R. (myöskin entinen työtoverimme työvoimatoimiston ajoilta) on kertonut Jukan lähteneen vähän ennen yhdeksää seuraavaan kohteeseensa hammaslääkärille Turun keskustaan. Jukalla oli varattuna aika Hammaspulssiin Humalistonkadulle klo 9:30-10:00.

Kello 10 aikoihin Jukka on piipahtanut JobCafessa Turun Hansakorttelissa kauppatorin vasemmalla puolella, jossa keskipäivälle ajoittuvan seminaarin järjestelyt ovat vielä olleet kesken. Seuraavaksi hänet on nähty samassa paikassa eli JobCafessa vähän ennen seminaarin alkua klo 12-12:30 aikoihin. Jukan menemisistä tällä välillä ei ole muuta tietoa, kuin että hän on soittaessaan siskolleen Päiville klo 11:30 aikoihin maininnut etsivänsä autopaikkaa ja ollut tuolloin Puutarhakadulla Turun keskustassa.

Seminaarin jälkeen Jukka on käynyt tapaamassa siskoaan Turun keskustan ulkopuolella ja saapunut iltatilaisuuteen Hansakortteliin sen alkaessa klo 19. Tapahtuman järjestäjien mukaan Jukka oli lähtenyt kotiin klo 22:00 aikoihin.

Jukka oli ollut hyvällä tuulella ja seurustellut iloisesti muiden vieraiden kanssa, kuten hänen tapansa oli. Tosin hän oli puhunut negatiiviseen sävyyn Porista ja nykyisestä työstään ja kertonut suunnittelevansa koko perheen muuttoa muualle ja muihin töihin. Vaimostaan ja perheestään hänellä ei ollut ollut mitään pahaa sanottavaa, vaan päin vastoin hän oli sopinut, että tulemme koko perheen voimin tulevana kesänä tapaamaan entistä työtoveriamme M.K:a ja hänen perhettään.


Kaksi miestä Turussa


Jukka S. Lahti ei ollut ainoa mies, joka lähti varhain aamulla ajamaan Ulvilasta kohti Turkua.

Lähellä kotiamme oli toinenkin koti, josta oli asiaa Turkuun aamupäivällä 30.11.2006. Tästä perheestä mies oli irtisanottu Luvatalta keväällä 2003, mutta nainen oli edelleen töissä samassa paikassa.

Tämänkin perheen matkakohde oli Turun kauppatorin reunalla - ei kuitenkaan vasemmalla vaan oikealla reunalla. Turun matkalla oltiin kokonainen päivä. Aikataulu ei ole ihan täsmällinen, mutta kaikesta päätellen pariskunta on liikkunut kauppatorin ympäristössä aamupäivällä samoihin aikoihin kuin Jukka.

Kohtasiko Jukka Lahti Ulvilan murhaajan Turussa?


Kohtasiko Jukka tämän toisen miehen Turussa? Tuliko riitaa parkkipaikasta? Vai oliko Jukka liian ystävällinen avovaimoa kohtaan?

Vai oliko muuten vain ärsyttävää nähdä se kaikkien haukkuma "ikävä kaveri"?

Kriminaalipsykologian dosentti Helinä Häkkäsen data-analyysin mukaan tekijällä on todennäköisesti antisosiaalinen persoonallisuushäiriö ja päihderiippuvuus, ja teon on voinut laukaista suhteellisen pienikin asia koetusta nöyryytyksestä, jonka ei tarvitse olla edes todellinen. Tämän kaltaiselle ihmiselle riittää kuviteltukin nöyryytys.

Mitä tapahtui?

Kaksi Ulvilasta lähtenyttä miestä Turussa samaan aikaan.

Toinen on hyvällä tuulella ja koko ihana elämä edessä uusine suunnitelmineen.
Toinen on masentunut ja koko elämä solmussa.

Kaksi miestä Ulvilasta, joille molemmille ilmestyy Turussa vietetyn päivän jälkeen fileerausveitsellä tehtyjä jälkiä kehoon.

Toinen murhattu.

Toinen... ?

Ulvilan murha - kävikö murhaaja Turussa 30.11.2006?


3 kommenttia:

 1. Oliko Luvatan pikkujoulut 2006 jo pidetty, edellisenä viikonloppuna? Jollekin iskenyt mustasukkaisuutta tai muutakin katkeruutta?
  Vai vasta tulossa murhaperjantaina? Nyt ei muija saatana sen potkujukan kanssa tanssi!

  Mutta minä kyllä päinvastoin luotan Niemisen murhatunnustukseen.

  Ulvilan oikeusmurhien muistopäiväksi lisäsaksalla ilmaiseksi mestariohjaaja Lehdon sensuroimaton skandaalidokumentti
  http://www.ardmediathek.de/tv/Kinozeit-Dokumentarfilm/Notruf/WDR-Fernsehen/Video?documentId=31892002&bcastId=15447312

  VastaaPoista
 2. Hmm.., tuo Helinä Häkkäsen analyysi päihderiippuvuudesta on mielenkiintoinen. Milläs perusteella hän arvioi tekijän päihderiippuvaiseksi?
  Sitä häketallennetta lukemattomat kerrat kuunneltuani, olen hieman samoilla linjoilla. Veikkaisin, että tekijän päihderiippuvuus ei ollut/ole alkoholi. Ne ulkopuolisen tekijän sanat, mitkä kuulen tallenteelta, ovat joissain kohdin outoja. Juttelin niistä erään henkilön kanssa ja psykoosi voisi hänen mielestään olla selitys. Valitettavasti kaikilla ei ole niin hyvä kuulo kuin minulla (testattu hiljattain), eivätkä he voi kuulla tallenteen vaimeimpia kohtia selkeästi, tai kuulla sanoja tarkalleen. Psykoosi sopisi kuitenkin hyvin "kuvioon", olihan Auer maininnut tekijän toimineen kuin kone.

  Kairakettu

  VastaaPoista
 3. No miksei Anneli ole aiemmin tunnistanut tätä miestä murhaajaksi?

  Mitä tässä vielä spekuloidaan. Annelihan on murhaajan kasvot nähnyt.

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti. Kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.