tiistai 14. helmikuuta 2017

Hätäpuhelun monet versiot

Kuva: Konstaapeli Holappa KRP:n rikosteknisessä laboratoriossa 2009

Näin ystävänpäivänä onkin juuri sopiva hetki palata ajassa takaisin siihen päivään, jolloin Tapio Santaojan ja Tuija Niemen pienet, mustat sydämet alkoivat sykkiä täydelliseen tasatahtiin - päivään, jona Tapsa sai Tuijalta käänteentekevän, uuden äänilausunnon. Tämä päivä osui elokuulle 2009. Lausunnon mukaan Tuija sai tuolloin Porista CD-levyllä hätäpuhelun, josta hän vielä saman päivän aikana onnistui kaivamaan esiin hyytävän UOLE-huudon, jota tosin lehtitietojen mukaan hän joutui etsimään satojen työtuntien verran.

Ehkäpä löytämistä auttoi se, että Tapio Santaoja oli jo aikaisemmin vihjaissut, mistä kohdasta uutta sanaa pitäisi etsiä.

Ehkä.

Ehkä ei.

Ehkä UOLE löytyikin siksi. että Tuija Niemi itse tiesi jo etukäteen, mitä konstaapeli Holapan tuomalta levyltä pitäisi löytyä. Sisältyihän UOLE jo saman vuoden kesänä FBI:lle toimitettuun hätäpuheluversioon. Alkuperäisessä versiossahan sitä ei kuulunut, vaan siinä kohdassa kuului jotain ihan muuta, kuten Mika Sihvosen Tampereella 2008 tekemästä, erittäin tarkasta äänianalyysistä voidaan todeta. Olen käsitellyt tätä aihetta blogissani jo aikaisemmin otsikolla Tuija Niemi ja suuri U-O-L-E -huijaus, joten en toista samaa asiaa tässä.

Myöhemmin olen miettinyt, miksi  hätäpuhelun näyte 26 (esitutkintapöytäkirjan liite 15 A) ja FBI:lle toimitettu näyte poikkeavat toisistaan. Näyte 26 on siis se hätäpuheluversio, jota oikeudessa on kuunneltu muka alkuperäisenä.

Myöskään FBI:lle lähetetty versio ei voi olla aito ja alkuperäinen, koska siitä puuttuu Amandan rääkäisyn perässä kuuluva lasin kilahdus. Alkuperäisellä versiolla tämä ääni on kuulunut - onhan Juha Joutsenlahti sen jo aikanaan kuullut. Tämä on tullut selväksi oikeudessa, kun Juha Joutsenlahti on kertonut episodista, jossa oli selvinnyt, että Tuija Niemi oli poistanut omalta työkappaleeltaan Amandan rääkäisyn kokonaan. Samalla oli poistunut myös rääkäisyn perässä kuulunut kilahdus, jonka Joutsenlahti arveli syntyneen veitsen tipahtamisesta. Amandan rääkäisy FBI:n versiolla kuuluu, joten kyseessä ei voi olla Tuija Niemen työkappale.

Ehkäpä FBI:lle lähetetty versio oli ensimmäinen väärennös, jota korjailtiin myöhemmin lisäämällä siihen takaisin rääkäisyn perässä kuuluva kilahdus. Ehkäpä Tuija Niemi muisti Juha Joutsenlahden kysymyksen ja tajusi mokanneensa.

Oma lukunsa muka alkuperäisen hätäpuhelun muunteluun syntyi vielä murhajutun toisella kierroksella, kun muka hätäkeskuksessa säilytetystä alkuperäisestänauhasta otettiin muka uusi alkuperäinen versio ja kappas vain - kilahdus hävisi taas. Sinänsä on aika erikoista, että tässä vaiheessa ylipäätään otettiin uusi kopio "alkuperäisestä" nauhasta. Miksi? Ehkäpä siksi, että ääniasiantuntija Risto Hemmi oli tulkinnut kilahduksen lasin ääneksi ja siitä piti päästä eroon,koska lasin ääntä ei pitänyt kuulua.

Lisäksi vielä Tuija Niemi on jossakin uuden kierroksen lausunnossaan maininnut sellaisestakin uudesta versiosta, jossa äänen voimakkuus poikkeaa aikaisemmasta versiosta. Näitä uuden kierroksen versioita tosin ei koskaan kuunneltu oikeudessa. Siellä aitoa ja alkuperäistä on edustanut vain näyte 26.

Sitten on tietysti vielä se Tampereella kuunneltu oikeasti aito versio, jolla UOLE-kohdassa kuuluu naisen huudon sijasta lapsen sanoma hiljainen "Ketä siel on?". Koska tämän havainnon on tehnyt luotettava ja riippumaton taho aikana, jolloin kellään ei ollut intressejä vääristellä kuulohavaintoja suuntaan tai toiseen, minulla ei ole mitään syytä epäillä, etteikö tällaista versiota joskus olisi ollut olemassa.

Enää jää yksi kysymys: Missä ja miten alkuperäisen version tilalle tuli jotain muuta? Lennätettiinkö konstaapeli Holappa Tuija Niemen luokse mukanaan Porissa tehty uusi versio vai syntyikö se uusi versio Tuija Niemen pajassa?

Monestakin eri syystä veikkaan, että muunneltu tallenne syntyi Tuija Niemen pajassa. Ennen kaikkea kuitenkin Holapan vuoksi.  Miksi muuten Tuija Niemi olisi varta vasten maininnut lausunnossaan, että sai CD-levyn konstaapeli Holapalta? Sellainen ei ole tapana KRP:n Rikosteknisen laboratorion lausunnoissa.

Virkarikosteknisen laboratorion lausuntoihin sellainen sen sijaan sopisi. Yleisen elämänkokemuksen mukaan aitoa asiaa ei yleensä ole tarvetta todistaa aidoksi, ellei sitä joku joskus kyseenalaista. Jostain kumman syystä Tuija Niemi tunsi kitenkin tarvetta tuoda esiin lausunnossaan, että levy oli varmasti peräisin jostain muualta kuin hänen omasta laboratoriostaan ilman, että kukaan edes epäili asiaa. Korostan vielä, että missään muussa lausunnossa ei mainita nimeltä näytteen tuojaa, ja siksi juuri tämä haiskahtaa niin epäilyttävältä.

Kun aihetodisteiden määrä väärennöksestä on näinkin massiivinen, herää vielä toinenkin kysymys: Miksi kukaan ei tee mitään?

Valtakunnansyyttäjä on puuttunut paljon pienempiinkin rikoksiin, jopa sellaisiin, jotka ovat oikeasti asianomistajarikoksia. Näistä esimerkkeinä mainittakoon Kai Tannerin Juha Joutsenlahteen kohdistama juttu - aloite siihen tuli valtakunnansyyttäjältä - tai Mikko Niskasaareen kohdistunut vaino, josta olen kuullut.

Olen kuullut huhuja myös siitä, että Aarnion jutussa olisi käytetty väärennettyjä todisteita häntä vastaan. Kuulemma poliisi väärentää todisteita kaiken aikaa, jos se uskoo jonkun syylliseksi. En ota kantaa Aarnion juttuun, koska en siitä mitään tiedä, mutta en yhtään hämmästyisi, jos huhut olisivat totta.

Ei se ainakaan lisää luottamusta valtakunnansyyttäjävirastoa ja oikeuslaitosta kohtaan, jos todisteiden väärentämistä, poliisin valehtelua, harhaanjohavien rekonstruktioiden tuottamista yms. katsotaan läpi sormien ja valtaa käytetään niitä vastaan, jotka ovat rehellisiä ja uskaltavat tuoda julki vallitsevan systeemin räikeimpiä epäkohtia.

Jos sinulla sattuu olemaan suhteita poliisiin tai syyttäjälaitokseen, käytä niitä! Muuten tässä asiassa ei tule ikinä tapahtumaan mitään!

Aloite virkarikosten tutkintaa pitää saada virkakoneistosta sisältä päin.

Hyvää ystävänpäivää!

Lukemista:
- Tuija Niemi ja suuri UOLE-huijaus
- Tampereen yliopiston analyysi / Mika Sihvonen
- Tuija Niemen kallis suojatyöpaikka
- Virkamies nettikiusaajana

37 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä niin käsittämätön juttu, ettei voi kuin ihmetellä miten viranomaiset toimivat näin. Luin juuri kirjasi ja se oli mielenkiintoista luettavaa. Hienoa, että jaksat tehdä niin paljon töitä rikoksen ratkaisemiseksi. Voimia jatkossakin ❤

  VastaaPoista
 2. Harvassa ovat ne ihmiset, jotka uskaltavat avata suunsa. Suomalaisessa kulttuurissa suu pidetään kiinni. Karvalakkitappajakin sai vuosia tuusata omiaan, kun kukaan ei uskaltanut puuttua. Työpaikoilla kokouksissa ei uskalleta avat suuta, kun pelätään työpaikan puolesta. Kokouksen jälkeen kyllä käytävillä mimelipiteet ilmaistaan kuppikunnissa. Näyttääkin toivottamalta, että kukaan puuttuisi. Tarvittaisiin kuitenkin rohkeita ihmisiä. Hyvä vetoomus siis huutomerkin kera Anneli. Jospa jonkun omaatuntoa joskus kolkuttaisi...

  VastaaPoista
 3. Tämä "kuole" on niin hölmössä paikassa tapahtumiin nähden siksi, että syyttäjän alkuperäinen väite oli, että tuossa kohdassa käyt lyömässä Jukkaa. Sitähän ei koskaan oikein osattu selittää, että kun Jukkaa nyt oli kuitenkin lyöty ainakin 4 kertaa päähän, niin miten sen tässä ehtisi ja että miksi Jukka ei kuitenkaan tähän surmaniskuun kuole, vaan ääntelee vielä 30 sekuntia tämän jälkeenkin.
  Sitä syyttäjä ei tajunnut laskea, että silloin kun tuo "kuole" kuuluu, olet ulkona tai tuulikaapissa, kun olet sinne justiinsa juossut ja oven avannut (minkä Niemikin lausunnossaan myönsi!). Et pysty teleporttautumaan talon toiselle puolelle parissa sekunnissa. Puhumattakaan siitä, että lyönnin (lyöntien) jälkeen oletkin yllättäen teleporttautunut viidessä sekunnissa puhelimen viereen, jossa äänesi kuullaan. Sinun on fyysisesti mahdotonta olla surmaaja, vaikka olisit huutanut kuolea äänesi käheäksi.

  Jos tuo "kuole" on väärennös, se laitettiin väärään kohtaan. Se olisi pitänyt laittaa jonnekin vähän ennen "hei lopeta" -huutoa, niin edes ajallisesti olisi voinut väittää joten kuten, että teit surman. Tietenkään tapahtumiin ja verijälkiin ja iskujen lukumäärään ja Jukan käytökseen tämäkään ei sovi lainkaan. Myöhempiin oikeudenkäynteihinhän syyttäjä sitten siirsikin tapahtumia parikymmentä sekuntia eteenpäin ja loppujenlopuksi tarvittiin kokonaan valmiiksi nauhoitettu tausta, että surma olisi teoriassa mahdollinen. Ja aina Niemi kuuli vaan entistä paremmin, sen mukaisesti, mitä esitettiin.

  Hyvin vähälle huomiolle on jäänyt se, että Jukan molemmat keuhkot oli lävistetty veitsellä. Molemmat keuhkot puhki ei taatusti huuda, kuten Jukka nauhalla huutaa. Vähintään toinen veitsenisku annettiin siis puhelun aikana. Toinen pisto on varmaankin tässä 2 minuutin paikkeilla (juoksusi aikana), kun Jukka ei enää pysty huutamaan/puhumaan. Astaloniskut ovat vasta myöhemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Vain yksi pieni asiavirhekorjaus: samaan keuhkoon tuli kaksi veitseniskua eli siis ainoastaan toinen keuhkoista lävistettiin, ei molempia.

   Poista
  2. Eli selässä ylhäällä oikealla puolellakin ollut isku oli lävistänyt vasemman keuhkon eikä oikeaa?? Se oli siis lyöty vinoon. Koska vasempaan keuhkoonhan lyötiin myös sivusta kainalon läheltä?

   Poista
  3. Piti oikein tarkistaa asia ja olet oikeassa - ilmeisesti molemmat keuhkot olivat vaurioituneet. Minulla oli vain sellainen käsitys oikeudessa kuulemieni selostusten perusteella, että kaikki kolme syvää iskua olivat kohdistuneet samaan kylkeen, ja siksi luulin, että toinen keuhko oli kunnossa. Vedän siis korjaukseni takaisin!

   Poista
 4. Siellä kuvassa " lemmen" parimme Tuija ja Tapsa. Tuija niin nättinä että...Kyllä ei voi kun ihmetellä, miksi hätäpuhelutallennetta ylipäätään sörkitään. Ja jos sörkitään, pitäisi kai alkuperäinen pitää erillään. Mikä tutkimus se on , jossa käytetään muunneltua totuutta. Mutta tässä tapauksessahan ei juuri muuta olekkaan poliisin ja syyttäjän taholta. Todella pelottavaa. Nousee tukka kiukusta pystyyn, kun ajatteleekin näitä kuulustelumetodeja, lasten noutamisia kesken koulupäivän ja sairaana. Muusta puhumattakaan. Mielenkiintoista miten nämä tuijat ja tapsat kumppaneineen kehtaavat liikuskella muina miehinä ihmisten ilmoilla. Voimia kevääseen Anneli.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kun taas kirjoitit, olemme jo kaivanneet Sinua:)

  Tykkään tyylistäsi, nytkin kirjoitat suorat sanat noista juonittelijoista. Varsinkin tuo alun ilmaus heistä on mainio, ei paremmin voisi sanoa. Toivottavasti lukevat tätä blogiasi.

  Koko tämä juttu on törkeydessään ylittämätön, kaikkine vääristelyineen ja valheineen. On kestämätöntä, ellei tuota kaikkea tutkita vielä perusteellisesti. Syylliset viranomaiset pitää saada vastuuseen teoistaan.

  keskiviikko

  VastaaPoista
 6. Kirjoitathan vielä lisää SERI-oikeusmurhasta? Toiseksi vanhin lapsesi on tietääkseni tulossa kesällä täysi-ikäiseksi. Toivottavasti jotain alkaisi tapahtua.

  VastaaPoista
 7. Siis mahdoton on mahdoton, eli kaikki kun ottaa huomioon ei vain pysty tekemään murhaa ja piste. Järki käteen ja ...

  VastaaPoista
 8. Olen todella pahoillani puolestasi Anneli, niin käsittämätöntä, että Suomen kaltaisessa "oikeusvaltiossa" tapahtuu tällaista.. Olin jo kauan ennen oikeuden päätöstä varma syyttömyydestäsi, koska olin perehtynyt todistusaineistoon, joka alusta asti osoitti paikalla olleen ulkopuolinen murhaaja. Puolusteltuani ihmisille syyttömyyttäsi he sanovat "Mielestäni Auer on syyllinen, en ole perehtyny tapaukseen kuin mitä otsikoissa ollu mutta turhaan kai sitä murhaajaksi syyttettäisiin." Ihmiset eivät tiedä faktoja.. Niin surullista. Mutta ihailen sinua miten et ole antanut tämän kaiken musertaa sinua vaan jatkat eteenpäin, olet vahva nainen. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 9. Eikö alkuperäinen häke-nauha ole julkista tietoa? Eikö sen voi vaatia julkaistavaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hätäpuhelu määrättiin aikanaan salaiseksi, vaikka sitä on soitettu julkisissa oikeusistunnoissa. Alkuperäiseksi väitetyn tallenteen kopioita on kuitenkin ollut liikkeellä jo vuosia ja ainakin anneliauer.com:issa sen voi kuunnella tekstitettynä alusta loppuun. Ilmeisesti myös FBI:lle lähetettyä "alkuperäistä" versiota on jossain liikkeellä.

   Poista
  2. nihlist kirjoittaa: Anneli Auer, vaikka kuinka olisi julistettu (mistähän syystä?),niin teillä on kuitenkin oikeus saada täysin alkuperäisestä kopio (tämä oikeus sisältyy esitutkintalakiin) eli se kannattaisi pyytää ja sen salaamisen purkua voisi hakea satakunnan käräjäoikeudests ja perusteena juurikin tuo julkisesti esitetty oikeudenkäynneissä, joten salausperusteita ei enään ole siis.

   Poista
  3. Koska oikeudenkäynti meni jo, minulla ei varmaankaan enää ole oikeutta pyytää mitään, koska ei ole syytteitä, joita vastaan puolustautua. Vaikka teoriassa olisikin, se ei välttämättä auttaisi mitään. Hätäkeskuksilla on velvollisuus säilyttää tallenteita vain rajallinen aika, muistaakseni 5 vuotta, joten oikeasti aitoa tallennetta ei välttämättä edes ole enää olemassa. Jos olisi, se saapuisi puolustukselle välikäsien kautta, eikä mikään takaisi, että uusikaan versio olisi aito ja alkuperäinen.

   Hätäkeskus muuten sijaitsee fyysisesti Porin poliisilaitoksen naapurissa. Siinä olisi taas Holapalle töitä, mutta lyhyempi matka tällä kertaa.

   Poista
 10. Voi että käy sinua ihan sääliksi Anneli. Voimia sinulle ja toivottavasti murhaaja saataisiin kiinni ja lapset palasivat taas luoksesi❤ En ole missään vaiheessa luullut sinua murhaajaksi��

  VastaaPoista
 11. Hei Anneli! Muistan lukeneeni että sinusta tehtiin rikosilmoitus, kun sait aikoinaan selliisi lainaan tutkintamateriaalia ja kun palautit materiaalin, niin et palauttanut yhtä valokuvaa. En ole varma käsittelitkö asiaa myös kirjassasi. Nyt kun etsin kyseisen uutisen, niin se on Iltalehden uutinen lokakuulta 2014.

  Mietinkin, että etenikö asia ikinä mihinkään ja kuulusteltiinko sinua vai oliko kyseessä jälleen yksi julkinen mustamaalausyritys median kautta? Nimittäin aivan ''yllättäen'' joku oli vuotanut tiedon Iltalehdelle, vaikka tutkinnan pitäisi olla salainen, ja lisäksi tapausta (= valokuvan pitämistä itselläsi) tutkittiin Porin poliisissa. Jutun tutkinnanjohtaja oli uutisen mukaan Erik Salonsaari, joka ei ''virallisesti'' kommentoinut asiaa, eikä kertonut edes rikosnimikettä.

  Pöytäkahvikeskusteluissa poliisit ovat varmaan laverelleet toimittajille ummet ja lammet ja olleet siinä uskossa, että saat pian elinkautisen, joten päättivät ennen tuomiota vielä viimeisen kerran järjestää sinulle kielteistä julkisuutta. Järkytys oli varmaan melkoinen, kun sinut vapautettiin. Kaivettiinkohan tuossa vaiheessa uusi rikosepäilykin jälleen esiin pöytälaatikosta?

  VastaaPoista
 12. Asia ei ikinä edennyt mihinkään.

  Vaikea varmaan olisi ollut edes keksiä rikosnimikettä sille, että yritin ottaa haltuuni oikeudenkäynnin loppumetreillä kuvan, joka olisi laillisesti kuulunut minulle jo ENNEN oikeudenkäynnin alkua, mutta jonka poliisi oli pimittänyt puolustukselta silloin ja sen jälkeenkin.

  Itse olen ajatellut, että Porin poliisi halusi tiedottaa asiasta lehdistölle itse ennen kuin minä ehtisin kertoa päässeeni erittäin varteenotettavan epäillyn jäljille. Uutisessahan kerrottiin, että poliisi olisi tutkinut ja "todennut syyttömäksi" kyseisen henkilön jo joulukuussa 2006. Todellisuudessahan tämän henkilön tutkinnassa ei edetty alkua pidemmälle, eikä kukaan ole koskaan todennut häntä syyttömäksi. Joku toimittaja olisi voinut jopa kiinnostua asiasta, ellei poliisi olisi ehtinyt mitätöidä tätä uutista.

  VastaaPoista
 13. Hei, sain juuri luettua kirjasi ja jäin miettimään, että ovatko nuorimmat lapsesi edelleen veljelläsi ja hänen vaimollaan? Minusta on käsittämätöntä ettei lastensuojeluviranomaiset sijoittaneet heitä välittömästi jonnekin neutraaliin paikkaan kun lasten käytöksessä alkoi ilmetä outoja muutoksia. Vielä oudompaa on jos heitä ei ole vieläkään sijoitettu muualle. Olen ymmärtänyt että oireilevien lasten oireiden syitä voidaan tutkia sijoittamalla heidät hetkeksi jonnekin neutriin paikkaan. Jos oireilut vähenevät tai katoavat voidaan saada osviittaa missä oireilut ovat saaneet alkunsa. Muistaakseni Eerikan tapauksessa näin oli menetelty, vaikka se ei sitten johtanutkaan oikeisiin toimenpiteisiin myöhemmin.

  VastaaPoista
 14. Täältä myös toivotetaan tsemppiä Annelille. Olen aina pitänyt sinua syyttömänä ja levittänyt mielipidettäni eteenpäin. Luin myös kirjasi. Kirjoita lisää!! En ymmärrä miten olet saattanut joutua kokemaan tuota kaikkea. Haluan myös että oikeus toteutuu ja väärin tehneet joutuvat vastuuseen teoistaan. Olet kyllä ihailtavan vahva tyyppi, kaikkea hyvää sinulle...!

  VastaaPoista
 15. Luin juuri iltapäivälehdestä Sinun korvausvaateen valtiokonttorille ja mun mielestä se on ok! Kohta pohdittavaksi tulee koko elämänpituinen "kiusaaminen / jahtaaminen" ja olen kaksi kertaa mennyt syyttömänä vankilaan suorinselin, et kun ruvetahan laskemaan "ansionmenetys- ja syyttömänä (vapaana) lusiminen", niin mitä se maksaa isättömälle äpärällä, jota oma isä on jahdannut koko elämän? Sanotaan nyt, et vuodesta 1979 alkaen??

  Ois ollu kiva, kun joskus olis saanu tehdä töitä, mut aina on tullu lopputiliä tai muutoin on savustettu firmoista ulos..

  VastaaPoista
 16. Näin äitienpäivänä haluan kauttasi muistaa kaikkiä äitejä, joilta on rakas lapsi viranomaistoimin tai vieraannuttamalla viety. Jos kaipuusta, kärsimyksestä ja kyyneleistä myönnettäisiin äideille kunniamerkkejä, ne kuuluisivat teille.

  VastaaPoista
 17. Moikka. Jaksatko Anneli kertoa, mistä nämä seksuaali ja saatananpalvontasyytökset ovat olleet lähtöisin. T. Tietämätön

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käsitellyt aihetta lyhyesti blogissani muutama juttu taakse päin otsikolla "SERI-tuomion lyhyt historia" sekä kirjassani. Palaan aiheeseen blogissa jossain vaiheessa tarkemmin.

   Poista
 18. Seri- ja murhasyytösten käsitteleminen erikseen oli minusta melkoinen fiasko. Korkeimmalla oikeudella oli varmasti hyvä tahto kun tapaukset määrättiin käsiteltäväksi erikseen, ja käsittääkseni sinäkin halusit erillistä käsittelyä koska serin käsittely oli salattu kokonaan.

  Ongelma tuli kuitenkin siinä kun pohdittiin, mitkä lasten tarinoista kuuluvat seriin ja mitkä murhaan. Mediatietojen mukaan lapset kertoivat molemmista tapauksista vuonna 2011, ja kertomukset muodostavat yhden suuren kokonaisuuden. Kertomuksista ei pitäisi leikata vain osaa, vaan kertomusten uskottavuutta olisi arvioitava kokonaisuutena.

  Yhtenä esimerkkinä fiaskosta mainittakoon, että sinut tuomittiin Turun haarassa laittomasta uhkauksesta. Kyseinen tuomio on salattu, mutta sitä on referoitu Vaasan murhapäätöksessä, ja siitä käy ilmi, että syyksilukemisen perusteena oli, että sinun väitettiin uhanneen lyödä yhtä henkilöä, jos henkilö kertoo ''Ulvilan todelliset tapahtumat''. Ulvilan todelliset tapahtumat viittaavat mitä ilmeisemmin murhayön tapahtumiin, koska väitetyt seksuaalirikokset tapahtuivat Turussa ja Raisiossa.

  Siis sinut tuomittiin murhaan liittyvästä kertomuksesta seri-haarassa. Kaiken lisäksi murhahaarassa sekä käräjä- että hovioikeus totesivat, että lasten kertomukset ovat kaikkinensa epäuskottavia. Mitään laitonta uhkausta ei ole siis tapahtunut, mikäli se siis tosiaan liittyy murhaan. Tästä käy ilmi puolestaan Turun haaran sokea usko lasten tarinoihin. Mielestäni tuosta pitäisi hakea korkeimmalta oikeudelta purkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma on se, että tuomio on kokonaisuus ja että KKO ei halua koskea siihen tikullakaan. Tuomiossa on muitakin kohtia, jotka voi ihan konkreettisesti todistaa vääriksi, ja silti niitä ei ole saatu purettua. Toistaiseksi.

   Poista
 19. Tämä blogi on käynyt aika hiljaiseksi... Mitä sinulle Anneli kuuluu nykyään? Makaatko masentuneena sängynphjalla vai oletko saanut töitä tai aloittelemassa uutta yritystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole aikaa makoilla! Tarkoitus olisi kyllä päivittää blogia nyt kesän aikana.

   Poista
 20. Paljon voimia ja kaikkea hyvää elämääsi Anneli! Käsittämätöntä että tällaista voi kenellekään tapahtua. Elämme kuitenkin "sivistysvaltiossa".

  VastaaPoista
 21. Heips taas Anneli! Odottelen tässä THL:n tuloksia isyyscasessani ja 2 viikon sisällä selviää se, että oliko todellakin 21 vuotta typpisäiliössä odotellut kudosnäyte "liian vanhaa", kuten THL:n oikeusgenetiikan päällikkö oli aiemmin käräjätuomarille todennut? Nyt siis tutkitaan äitikin ja nähtäväksi jää saadaanko "riittävää informaatiota" sukulaisuussuhteesta kasvatusisääni ja hänen isyyden kumoamiseksi (Porvoo 1989 83,1% laajemmalla veritutkimuksella)? Ehkä joudun vielä viemään itse tutkinnan johonkin muuhun maahan jossa hommat osataan ilman influenssaa.. Tulehdus on tässä maassa sen verran paha, et luulen ettei tauti parane.. Voimia Sinulle!!

  VastaaPoista
 22. Kävi juuri niin kuin osasin odottaakin. Ensin edesmenneen (1999) kasvatusisän kudosnäyte oli niin "huono", että siitä ei muka saatu riittävän monta DNA-tunnistetta ja siten todistusvoimaa ja tämän johdosta THL:n tutkija huusi äidin apuun, että se saadaan? Ei helvetti!! Jo heti olis pitänyt antaa poissulkeva lausunto jos todistusvoima ei riitä, mutta kun TAAS piti päästä tekemään paskapäätös.. Jos jollain on antaa hyviä neuvoja niin toivotan ne tervetulleeksi, mut varmaa on se, et nyt tutkitaan kaikki "sisarukset ja lähiomaiset". Sitä ei tule tekemään THL!!

  VastaaPoista
 23. Hei! Oletko menettänyt toivosi ja lannistunut, vai mikset enää päivitä blogiasi? Olisi kiva lukea kuulumisiasi, vaikka vain yleisesti elämääsi liittyviä (ellei oikeusasioissa ole tapahtunut mainittavaa uutta)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ehtinyt kirjoitella blogia, koska kaikki aika ja energia on mennyt viime aikoina muihin tekemisiin, mutta yritän tässä lähiaikoina saada vihdoin tehdyksi uuden päivityksen!

   Poista
 24. Hei Anneli, millaiseksi koet elämäsi tällä hetkellä? Mietin jaksamistasi henkisesti sekä ihan arkielämääsi. Olen lukenut ja tutkinut aiemmin asian tiimoilta paljon. Todella keskittynytja yrittänyt miettiä mikä tässä ei täsmää. Niin sekava tapaus kertakaikkiaan. Erityisesti miettinyt olen tuota HÄKE-nauhaa. Minä kuulin tyttäresi kiljaisun, sekä miehesi äänen hiipuvan. En kyllä tajua miten siellä joku oli. En väitä etteikö olisi ollut. Tyttären en kuullut siitä nauhasta mitään sanovan " ketä siel on" - Tämä "UOLE" voi minusta taas tarkoittaa mitä vaan. Vaikka olisi itsestään puhunut "KUOLEN" mene ja tiedä.
  Mietin myös suhdettasi vanhimpaan tyttäreesi, oletko tekemisissä. Sekin jotenkin minua kiinnostaa. On tämä monien mieliin jäänyt. Otaksun. On siitä lukenutkin ehkä, Nyt vain kirjoitin heti kun löysin tämän sivuston niin en muista yht'äkkiä. --Pienimpiä lapsiasiko et ikinä saa tavata? Tiedän syytökset ja tapauksen mutta uskomattoman räikeää ihmishirviön tekemistä on tekemällä tehty, jos tämä toisin todistetaan. Tahallaan otettu teoista julmin kontollesi että suojelu pysyy oikealla tekijällä? Vai onko teidän perhe ollut itsessään sairas. Kamala noin kirjoittaa. Näitä vaan pohtii. Anteeksi. Tätäkin tosiaan miettinyt ja raapinut päätäni, kun aluksihan teillä oli kaiketi hyvät välit veljesi kanssa, kun soitit hänelle sattuneesta. Muistanko tämän väärin(?) Kurjaa on kyllä jos tämä todella on näin rankka oikeusmurha. Ei jää vaihtoehtoja minun ajatuksiini kuin se, että poliisilla on niin paljon salattavaa ja virat lähtisivät ja vankila kutsuisi. Siksikö tämä on niin helkutin vaikea juttu. Ei muu taho kuin poliisi voi sotkea pakkaa näin. Tiedän kyllä tapauksia useita, joihin ovat lapinlisää laittaneet tuomioita pidentääkseen ja välistä vieneet. Tämä se olisi jo sadismia.Mahdollista!Perustee-na ajattelen tätä peiteoperaatota. Vilungilla aloitettiin jne. Surmaaja on oltava tiedossa. Jotenkin olen siitä varma! Mikäli se sinä sitten et ole. Anteeksi taas. Toki se vaihtoehto auki jää. Jotenkaan et vaikuta syylliseltä. En osaa kuvitella mitä itselleni tapahtuisi tilassasi.Vielä tämä että olet todella lähtenyt julkisuuteen, hakemaan oikeutta. Se on hyvä asia ja että olet saanut korvauksia. Yritän saada kiinni, miten tämän kaiken jälkeen jaksat tätä rumbaa, olet menettänyt kaiken. Miten voi psyyke kestää. Toivon todella että nämä asiat vielä oikeasti selviää. Olen niin tähän jumiutunut että joku huojennus kun tulisi, totuus. Varmasti olet myös se joka sitä eniten toivoo. Tottakai. Näin tapauksesi koskettaa. Oli kuinka hyvänsä. Toivotan sinulle hyvää syksyä ja voimia uuden elämän rakentamiseen ja uskotaan että totuus tulee aina ilmi. Eipä kyllä siltä vaikuta mutta ..pysytään positiivisena, niin paljon kun voi.

  VastaaPoista
 25. Tuija Niemi vaikuttaa lausuntojensa ja muun perusteella jossain määrin autistiselta. Ehkä sen vuoksi hän ei vain ole mahtanut mitään itselleen äänitukijan/jemman roolissa.

  VastaaPoista
 26. Itselläni hätäpuhelua kuunnellessa on tullut sellainen mielikuva, että se, jonka askeleet siinä kuuluu, juoksee...ja juoksee aika nopeasti.Se ei kuulosta siltä, että Anneli olisi tulossa Jukan luota takaisin puhelimeen.Ne askeleet kuulostavat nopeilta ja tulevan sellaisella taajuudella, joka kuulostaa siltä, kun juoksija juoksisi nopeasti pidemmänkin matkan.

  VastaaPoista
 27. Hei, kuuntelin anneliauer.com-sivustolla olevan hätäkeskusnauhoitteen ja huomioni kiinnittyi erityisesti tallenteen aikaväliin 1:23 - 1:28. Oman tulkintani mukaan ulkopuolinen henkilö raivoaa tässä: "itse sää tän aloitit juma-lau-ta". Tällaiseen tulkintaan en ole törmännyt missään litteroinnissa. Kuuleeko/tulkitseeko joku muu asian samalla tavalla?

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti. Kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.