lauantai 14. toukokuuta 2016

Virkamies nettikiusaajana

Kuva: Virkamies nettikiusaajana - tapaus jemma

Syyskuussa 2015 sain eteeni erikoisen haasteen, josta muuten en varmaan olisi kirjoittanut mitään, mutta koska lopputulos osoittautui  yllättävän mielenkiintoiseksi, haluan kertoa siitä blogini lukijoille. Tämä on se "sivujuonteen sivujuonne", josta aikaisemmin mainitsin.

Sain siis viime syksynä haltuuni erään henkilön tekemän piiiiitkän koosteen itseäni koskevia ilkeämielisistä nettikirjoituksista, joiden takana oli yksi ja sama nimimerkki jemma. Hän oli kuulemma kaikista ilkeistä nettikiusaajista se kaikkein ilkein. Hän suhtaui juttuun kovin henkilökohtaisesti ja vaikutti suorastaan pakkomielteiseltä. Aikaisemmin hän oli kirjoittanut yli 600 viestiä nimimerkillä joku vain ja jemmanakin siihen mennessä yli 300 viestiä. Tietyissä piireissä oli herännyt vahva epäily, että jemma oli tavalla tai toisella osallisena tässä jutussa ja kirjoitteli tällä nimimerkillä salatakseen henkilöllisyytensä. Yksi ystäväni oli sitä mieltä, että jemma oli se "jemma", johon poliisi oli kadottanut kaiken puuttuvan materiaalin.

Ei minua erityisemmin kiinnostanut alkaa lukea ilkeän nettikiusaajan tekstejä, mutta kun sain kuulla, että hän oli tehnyt inhottavia kuvamanipulaatioita myös lapsistani, halusin lopulta tietää kuka tämä sairas ihminen oikein olisi. Hän oli esimerkiksi ottanut nettisivustoltani kuvan poikani käsivarresta, muokannut sitä kuvankäsittelyohjelmalla ja väitti, että kuvassa näkyi viiltelyhaava. Todellisuudessa käsivarressa oli Lauantai-karkkipussin mukana tullut leikkitatuointi.

Kuva: Nettikiusaaja jemman ilkeä kuvamanipulaatio


Aluksi epäiltyjen listalla oli monta nimeä, mm. muutama juttuun osallistunut psykologi, pari oikeustieteilijää sekä lasteni sijaisäiti. Joku epäili, että kyseessä oli syyttäjän tai poliisin maksama ammattitrolli, joka levitti tahallaan väärää tietoa ja pyrki luomaan negatiivista mielikuvaa minusta kirjoittamalla omista fantasioistaan ikään kuin totena. Melko pian minulle alkoi kuitenkin hahmottua kokonaiskuva siitä, minkälaiset asiat jemmaa erityisesti kiinnostivat ja toisaalta minkälaista tietoa häneltä puuttui. Henkilöllisyyskin oli sitä myötä selvä. Juttuun osallisten joukossa on vain yksi ihminen, jonka erityisalaa ovat fonetiikka ja kyökkipsykologia - ja sehän on tietysti KRP:n surullisenkuuluisa äänitutkija Tuija Niemi.

Eikä tässä vielä kaikki. Jemma paljastaa 30.9.2014 viestissään opiskelleensa 90-luvun puolivälissä fonetiikkaa ja vieläpä tutkineensa tuolloin assarin kanssa fonetiikan laitoksella palataaliäänteiden muodostumista. Sattumoisiin Tuija Niemikin on opiskellut 90-luvulla fonetiikkaa ja tehnyt myös lisensiaatintyönsä silloin.

Jemma myös kehuu, puolustelee ja ylistää Tuija Niemen pätevyyttä sellaisin sanakääntein, että tuskinpa kukaan muu kuin Tuija Niemi itse yltäisi vastaaviin suorituksiin. Esimerkiksi tämä lainaus 28.3.2014 jemman viestistä on varsin paljastava: "Minfossa nimim. 'peltirumpu' epäilee Tuija Niemen kompetenssia äänitutkijana, koska tätä kutsutaan valitusluvan yhteydessä kielitieteilijäksi. Ei pitäisi alentua kommentoimaan koko viestiä, mutta KVG vaan kyseiselle nikille. Oikeuslaitokselle, medialla ja valtaosalle Ulvila-saittien hömelöistä (paikalla!) Niemen pätevyys on ilmiselvä asia."

Kukaan muu Ulvila-saittien kirjoittajista ei näytä olevan kiinnostunut Tuija Niemen pätevyydestä vaan perustelee kantaansa omilla mielipiteillään. Kukaan muu ei missään myöskään näytä kuvittelevan, että fonetiikan opinnot antaisivat pätevyyden äänitutkijaksi.

Sattuipa vielä sellainenkin erikoisuus silmään, että jemma kertoi Anneli Auerin bannanneen hänet kauan sitten kotiäitien keskustelupalstalta, vaikka hän oli käynyt siellä vain "puhumassa asiaa". Eipä ole ollut jemmalla pitkä matka nettihäiriköstä nettikiusaajaksi.

On tietysti mahdollista, ettei jemma olekaan Tuija Niemi vaan joku muu fonetiikkaa opiskellut ja mieleltään häiriintynyt henkilö, joka on kehittänyt Anneli Auerista pakkomielteen ja samaistuu mielessään Tuija Niemeen.  Tai sitten jemma on huumoriveikko, joka tekee pilaa niin Tuija Niemestä kuin muistakin hejacin kirjoittajista vetämällä roolinsa ihan överiksi ja kokeilemalla, miten hulluja ideoita hejaciin voi heittää ennen kuin joku tajuaa, että kaikki on pelkkää pelleilyä.

Jos kuitenkin olen oikeassa ja jemma on Tuija Niemi, herää kysymys, voiko tällainen olla sallittua virkamiehelle?

Olisihan aika härskiä, jos Tuija Niemi  yhteistyössä Tapio Santaojan kanssa ensin tuhosi minun ja monen muun sivullisen elämän antamalla vääristeltyjä lausuntoja muka neutraalina virkamiehenä ja sen lisäksi vielä olisi pahin kaikista nettikiusaajista - eikä pelkästään minua vaan myös tytärtäni Amandaa kohtaan. Amanda onneksi tajuaa, että jokaisen nettikiusaajan takana on onneton ja rikkinäinen ihminen eikä ota sitä itseensä. En minäkään, eikä kumpikaan meistä edes seuraa tämäntyyppistä nettikirjoittelua.

Ihan periaatteen vuoksi olen kuitenkin sitä mieltä, että virkarikokset tai vainoaminen eivät ole hyväksyttäviä, ja tämä on mielestäni paljon pahempi teko kuin esimerkiksi se, että joku yrittää uteliaisuuttaan katsoa toisen tietoja ilman lupaa.

Eikä tämä ole paha teko pelkästään virkamiehenä. Tämä on paha teko ihmisenä.


Kuva: Tuija Niemen kahdet kasvot

29 kommenttia:

 1. Sitä voi ihmisellä olla kovin pieni elämä, kun viitsii täyttää sitä muita kiusaamalla ja vainoamalla. Säälisin tätä Jemmaa, ellen halveksisi häntä niin paljon enemmän.

  Oletko Annu tehnyt jo tutkintapyynnön näistä Jemman kirjoituksista? Tuskin poliisi sitä(jään) tutkisi, mutta silti. Odotan jännityksellä myös Tuija Niemen tutkintapyyntöä tästä blogikirjoituksesta. Koska jos Tuija ei ole "Jemma", niin oletettavasti hän vetää nyt hernepenkin nenään. Jos mitään tutkintapyyntöä ei tule, niin mitä siitä voimme päätellä? Niinpä...

  Aurinkoista alkukesää sinulle Annu!

  VastaaPoista
 2. Komppaan edellistä! Minkähän "asian" puhumisesta Anneli on jemmahenkilön bannannut silloin kaukana menneisyydestä? Sieltäkö on kiukku jäänyt kytemään?

  Olkoon tämä jemma kuka hyvänsä, niin fakta on kuitenkin se, että viranomaisilla on samanlaiset mahdollisuudet kuin muillakin kansalaisilla osallistua nettikeskusteluihin. Motiivi tuollaiseen ahkeraan kirjoitteluun vaan kovasti ihmetyttäisi.

  Viran puolesta en ole joutunut kenenkään syyllisyyksiä miettimään. Siviilihenkilönä kylläkin - kaikkihan me sellaisiin tilanteisiin joudumme. Joskus vaikka omaa lasta opettaja syyttää jostakin - tai lapsi opettajaa; joskus työkaveri syyttää esimiestä epäreiluudesta kollegalleen, jne. Onhan noita tilanteita vaikka mitä. Sitä voi hetkeksi pysähtyä miettimään, kuinka objektiivisesti ja neutraalisti itse toimii sellaisissa tilanteissa. Vai katsooko värillisillä silmälaiseilla. Väitän, että luonnostaan ihminen valitsee puolensa ja sitten pyrkii objektiivisuuteen. Tai ei edes hoksaa pyrkiä.

  Vaatii kovaa ammatillisuutta, että ammattissa ja virassa toimiessaan pystyy toimimaan objektiivisesti. Vielä kovempaa, jos oma etu on ristiriidassa yleisen edun kanssa. Olisipa kiinnostavaa, jos tämän keisin virkamiehet ja muut ammattialaiset pystyisi nyt jälkikäteen tältä osin läpivalaisemaan.

  PS. Kirjoittelen vieläkin nimettömänä. Se juontaa juurensa muutaman vuoden taka, kun aloin juttua seuraamaan. Tunnistettuani Annelin tv-kuvasta. Tietenkin puhuin aiheesta kotona toisten kyllästymiseen saakka. Lapseni oli tuolloin pikkukoululainen. Mietin ääneen, voisinkohan kirjoittaa Annelille vankilaan. Mietin ääneen kannanottoja netissä, Facessa, jne. Tämä pikkukoululaiseni vetosi minuun ja vaatimalla vaati, etten tee niin. Pelkäsi omasta puolestaan. Hänen vanhempansa saattaisi joutua tulilinjalle - viranomaisten taholta, jos asettuisi Annelin puolelle. Näin tämä pieni ihminen itsekseen päätteli.

  VastaaPoista
 3. Tuollaisista törkeistä kuvamanipulaatioista, mitä tuo jemma on tehnyt lastesi kuville, pitäisi jo haastaa oikeuteen. Kunhan vain olet varmistunut jemman henkilöllisyydestä, niin syyte vetämään. Vääristelyä pahimmillaan.

  VastaaPoista
 4. Uskon, että sinun ja Amandan nettikiusaajat saadaan kiinni ja vastuuseen, onhan heistä jo paljon tietoa olemassa. Vaikka Amandan kanssa suhtaudutte asiaan järkevästi ja urheudella, niin kiusaajienne teot ovat täysin hyväksymätöntä (ja laitonta) toimintaa.

  Amandan tulisi saada kasvaa aikuisuuteen rauhassa, ja hänellä pitäisi olla oikeus yksityisyyteen. Kun tiedetään, että työnantajat katsovat nykyisin netistä työnhakijoiden taustat, niin se mitä Amandasta tämä "jemma" on kirjoittanut on todella anteeksiantamatonta.

  Sivusto, jolla "jemma" kirjoittelee on Valkeakoskelle rekisteröity yhdistys. Useat yhdistyksen kirjoittajista kertovat omaavansa kontakteja poliisiin. Tämän täytyy olla se syy miksi tehtyjä rikosilmoituksia vihakirjoituksista ja tappouhkauksista ei poliisi ole tutkinut. En näe tähän kuin yhden ratkaisun; poliisista on putsattava korruptoitunut aines pois, aivan kuten muuallakin maailmassa on aika-ajoin tehty.

  PS. Anneli, olet ansainnut joka sentin miljoonien korvausvaateestasi. Rasittaa ne kaikenmaailman professorit, jotka antavat medialle lausuntoja asiasta, vaikka ovat useaan otteeseen todenneet, etteivät tiedä siitä juuri mitään. Näin toimii propaganda-koneisto.

  VastaaPoista
 5. Kyllä herne-jemmarista tulee mielestäni tehdä rikosilmoitus. Ja kyllä poliisi saa IP-ym. laiteosoitteet selville noista kirjoituksista. Jos herneet löytyvät Tuija Niemen sieraimista, niin tuskin on peittänyt /osannut peittää jälkiään eli tuskin kirjoittamispäissään on malttanut pohtia itsensä piilottamista.

  VastaaPoista
 6. Pahuudella näyttää kollaasin perusteella olevan monet kasvot...

  Suosittelen rikosilmoituksen tekemistä - kuvamanipulaatio kädestä osoittaa jo vakaata vainoamisharkintaa.

  VastaaPoista
 7. "Oikeuslaitokselle, medialla ja valtaosalle Ulvila-saittien hömelöistä Niemen pätevyys on ilmiselvä asia."

  LOL! Mahtaako Tuija Niemi itse tajuta, millaisena pellenä muut hänet näkevät? Ensimmäisen oikeudenkäynnin aikana hän sai omat 15 minuuttia julkisuutta ja 2 tuomaria harhautettua hetkeksi. Mutta 10 tuomaria ja koko korkein oikeus jätti uskomatta. Ei edes Valkama uskonut ennakkoäänityksiin.

  Tuija Niemi on saanut niin paljon pahaa aikaan, että saisi maksaa Suomen valtiolle korvauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hejacissa tämä loistava "äänitutkija" on löytänyt oman hovinsa muista katkerista ihmisvihaajista, joilla ei äly riitä tajuamaan, milloin joku yhtälö on mahdoton.

   Poista
 8. Poliisilla on riittävät keinot selvittää kuka 'jemma' on. Mutta tarvitsevat rikosilmoituksen sekä painostusta asian tutkimiseen. Joku hörhöhän kiihotti kansalaisia lupaamalla tappopalkkion koskien Vaasan HO:n tuomareita ja Aueria puolustaneista ihmisiä.

  Mm. Pekka Santtila, Niina Berg ja Mikko Niskasaari kuuluivat tappolistalle. Poliisi väitti alkuaan, etteivät voi selvittää kirjoittajaa, joten keskeyttivät tutkinnan. Uudelleen painostettuna avasivat tutkinnan uudelleen. En tiedä onko siitä saatu mitään tuloksia, vai onko kyse poliisin mielestä ikuisuuskysymyksistä, jotka saavat maata tutkinnan viimeisinä kohteina.

  Niskasaari kommentoi jossain vaiheessa, että Vaasan HO oli todennut hänelle seuraavansa hänen blogiaan ja olevansa erittäin kiinnostunut tuosta rikostutkinnasta. En osaa neuvoa, miten tuossakin asiassa voitaisiin edetä.

  VastaaPoista
 9. Jemma on ihan samanlainen selittelijä ja valehtelija kuin Tuija Niemi. Taisi kalikka kalahtaa.

  VastaaPoista
 10. Tuija Niemi on narsisti, jolla on suuret luulot itsestään eikä minkäänlaista omaatuntoa. Hän on ennemmin valmis tuhoamaan vaikka kokonaisen perheen kuin näkemään jotain vikaa itsessään. Jemmana hän myös pilkkaa kaikkia niitä harvoja viranomaisia, jotka tässä jutussa ovat toimineet oikein ja kaikkia muita, jotka ovat tulleet hänen tielleen.

  Itselleen hän selittää asian niin, että on vain "kaivellut faktoja" vaikka hänen pitkät vuodatuksensa ovat peräisin hänen omasta (likaisesta) mielikuvituksestaan. Mutta niinhän Tuija Niemellä meni faktat ja melipiteet sekaisin myös lausunnoissaan. Jemmana saa kyökkipsykologisoida ihan niin paljon kuin haluaa.

  Miltähän hänestä itsestään tuntuisi, jos joku alkaisi kirjoitella samalla tavalla hänestä? Ehkä Laitinen oli paska jätkä tai ehkä sen suhteen paska jätkä olikin Tuija Niemi itse. Mistähän se suuri viha ja kauna ja katkeruus kumpuaa, jota hän heijastaa tuntemattoman ihmisen elämään?

  VastaaPoista
 11. Jos Tuija Niemellä olisi ollut edes hitunenkin uskottavuutta enää jäljellä, nyt siitä olisi lähtenyt loputkin. Valitettavasti Tuija Niemi on kyllä jo aikaisemmilla kannanotoillaan pilannut oman maineensa.

  Tästä pakkomielteisestä nettikirjoittelusta ei voi sanoa muuta, kuin että ei taida Tuijan lääkitys olla ihan kohdillaan.

  VastaaPoista
 12. Ehdottomasti rikosilmoitus jemmasta, on hän sitten Tuija Niemi tai ei. Sietää joutuakin vastuuseen törkyviesteistään.

  VastaaPoista
 13. Anneli mun pieni vinkkini on Sinulle, et sul on nyt niin suuret asiat vireillä ja kyseessä, et älä tuhlaa "paukkujasi" tälläisten törkyturpien tarkoitukselliseen pahaan, kun he kaikki ovat yleisessä tiedossa ja loppupelissä menetätä vain turhaa energiaa.. Suuri yleisö tietää syyttömyytesi ja sen, miten Sinua on lapsillasi lyöty!

  Minäkin olen menettänyt ainoan ja merkityksellisen elämässäni, oman poikani, joten tiedän kyllä mistä puhun..

  VastaaPoista
 14. En halua sälyyttää Annulle valvollisuutta saattaa jemmaa oikeudelliseen vastuuseen, hän on jo tehnyt osuutensa oikeusvaltion puolustamisessa. Mutta kuitenkin tilanne on se, että jonkun pitäisi saattaa tuo ihotus oikeudelliseen vastuuseen.

  Ehkä minfon kirjoittajissa löytyy joku sellainen, joka ilmiantaa tämän nettikiusaajan poliisille, jolla on kaikki keinot selvittää kirjoittajan henkilöllisyys - jos vain tahtovat. Eivät vain ole kauhean innostuneita sellaiseen. Miksi?

  No ihan vaan siksi, että ovat lähteneet syyttämään Aueria ja ehkä joutuneet sittemmin toteamaan, että metsään meni. Mutta kun ei kantti kestä tunnustaa omaa virhettä.

  VastaaPoista
 15. Kiitos hyvistä nauruista :) Kävin lukemassa Jemman tekstiä ja meinasi mennä aamukahvit kurkkuun, kun piti välillä nauraa ääneen :D Ei ole ainakaan mielikuvituksesta puutetta.

  Olisiko joku mielenterveyden avohoidossa oleva maanikko? Kukaan terve ihminen ei jaksaisi kovin kauan eikä jutuissa ole mitään tolkkua (luin uusimmat). Voi olla myös Tuija Niemi. Yhtä pöhköä juttua oli hänen "vastineessaan".

  Hyvää kesää! Asioilla on tapana järjestyä :)

  VastaaPoista
 16. Selvästi on Tuija Niemi tai sitten se on hänen lepakkokaverinsa M.H. joka myös on opiskellut fonetiikkaa.

  VastaaPoista
 17. Tuija Niemi on häpeäksi koko virkamieskunnalle. Toivottavasti saa rangaistuksen kaikista pahoista teoistaan.

  VastaaPoista
 18. On täysin käsittämätöntä, että oikeusvaltiossa voi tapahtua tällaista yhteen henkilöön kohdistuvaa vainoa. Ja millaisin keinoin syyttäjät ja rikostutkijat yrittivät saada Annelin näyttämään syylliseltä ylipäätään. Mun uskomukseni on se, että kyseessä on taho joka ei kestä päivänvaloa ja liittyy suurempiin kuvioihin? Sen verran hurja vuosia kestänyt ajojahti oli. Kaikkea hyvää Anneli sinulle. Toivottavasti oikea murhaaja saadaan kiinni ja sun nimi vihdoin puhdistettua!

  VastaaPoista
 19. Ihme että Hejac on vielä pystyssä. Hejaciin verrattuna jopa MV-lehti on verkkojulkaisuna huippulaadukas ja ääriasiallinen. Koko Hejacin porukan voisi vangita kunnianloukkauksista, tekijänoikeusrikoksista ja salaisen materiaalin levittämisestä. Saattaisi siinä sivussa löytyä pari virkarikollistakin.

  VastaaPoista
 20. Ihan kuin Jemma yrittäisi epätoivon vimmalla kätkeä kaikki Tuija Niemeen viittaavat, ontuvat äänilausuntonsa syvemmälle hejacin tunkiolle kasaamalla päälle aina vain enemmän roskaa. Vähän kun kaivaa tunkiota ihan vain summamutikalla, johan sieltä löytyy vielä samat litterointivirheet kuin Niemeltä ja myös viitteitä Raine Ampujan kaveruuteen: http://hejac.com/forum/viewtopic.php?f=57&t=85&start=2740 (jos ketään enää kiinnostaa...)

  VastaaPoista
 21. Kiinnostaa kyllä. Virkarikolliset pitää saada vastuuseen.

  VastaaPoista
 22. Jos Helvetti on olemassa, Tuija Niemen tie sinne on päällystetty sekalaisilla äänilausunnoilla. Jos Jemma-epäily pitää paikkansa, se tie on reunustettu alatyylisillä ilkeilyillä ja rumilla kuvakollaaseilla.

  VastaaPoista
 23. Voin hyvin uskoa, että Tuija Niemi trollaa sekä hejacissa että muuaalla, esim. Suomi24:ssä. Sen verran pipipäistä juttua oli siinä hänen "vastineessaankin". Varsinaista ameeban logiikkaa.

  VastaaPoista
 24. Tämän ihmisen täytyy olla todella pahasti häiriintynyt. Pelkästään hejacissa ja minfossa on kirjoittanut 1200 viestiä nimimerkeillä jemma/jokuvain ja lisäksi jaksaa meuhkata suomi24:ssä ja vauva.fi:ssä. Sekavaa diibadaabaa, pakkomielteistä vihapuhetta. Katkera ihminen, jolla ei ole omaa elämää.

  VastaaPoista
 25. Tuo jemma ei voi olla psyykkisesti terve. Todella häiriintynyttä ja pakkomielteistä kirjoittelua. Onkohan hänellä mitään muuta sisältöä elämässään kuin sinun haukkumisesi netissä anonyymin nimimerkin takaa? Oksettavaa toimintaa kaikin puolin.

  VastaaPoista
 26. Erinomainen profilointi Tuija Niemestä, ja hyvin todennäköisesti osui oikeaan.

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti. Kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.