tiistai 27. joulukuuta 2016

Vuosikatsaus 2016

Kuva: Murha ja oikeusmurha - Vuosikatsaus 2016

Vuosi 2016 merkitsi vihdoin loppua poliisin ja viranomaisten vuosia jatkuneelle vainolle, jonka kohteena olin ollut syksystä 2008 lähtien. Korkein oikeus ei enää myöntänyt valituslupaa syyttäjälle murhajutussa. Pitkittynyt oikeusmurhakierre päättyi murhajutun osalta siihen.

Valitettavasti samaa ei voi sanoa murhajutun sivutuotteena syntyneestä SERI-oikeusmurhavyyhdistä, jota ei saatu purettua vieläkään. Juttu joutui "nuorisojaoston" käsiin, joka typeryyttään, ylimielisyyttään tai sitten ylemmältä taholta tulleen määräyksen vuoksi laittoi purkuhakemuksen läpihuutojuttuna arkistoon. Perusteluista näki, ettei KKO:n nuorisojaosto ollut tajunnut lasten kertomusten luotettavuuden arvioinnista yhtään mitään. Tuskin se edes vaivautui lukemaan purkuhakemuksen liitteenä olleita asiantuntijalausuntoja.

Taistelu väärän SERI-tuomion purkamiseksi jatkuu siis edelleen.

Myös murhajuttu jatkuu. Sain nyt joulukuussa vielä yllättävältä taholta uutta tietoa pääepäillystäni, josta muiden jo aikaisemmin tiedossani olleiden seikkojen ohella keskustelin vähän ennen joulua erään poliisin kanssa.

Tämän poliisin mielestä pääepäiltyni pitäisi ehdottomasti saada tutkittvaksi, mutta aika ei välttämättä ole paras mahdollinen juuri nyt. KRP:llä on niin paljon väärään tietoon perustuvaa väärää asennetta, että sinne juttua voi olla tällä hetkellä hankala saada. Kunhan tulee oikea hetki, murhalla on kuitenkin kaikki edellytykset tulla selvitetyksi. Poliisin keinovalikoimiin kuuluu menetelmiä, joita pääepäiltyyni voisi hyvin soveltaa. Poliisi kehotti minua olemaan kärsivällinen.

Murha ei vanhene. Virkarikos sen sijaan vanhenee. Törkeä virkarikos vanhenee kuitenkin vasta 10 vuodessa. Siispä on täysin mahdollista, että Tapio Santaoja ja Tuija Niemi saadaan vielä kiinni virkavirheistään, joita on äärimmäisen vaikea uskoa pelkäksi vahingoksi.

Vuoden henkilökohtainen kohokohtani oli hetki, jona sain vihdoin kirjani Murhalesken muistelmat valmiiksi. Kaikkien näiden vuosien jälkeen työkykyni ei ole enää entisensä ja pelkästään kirjoittaminen oli voimia vievä kokemus. Kun kirjoitin, jouduin elämään kaikki kammottavat tapahtumat uudestaan.

Samoin kirjan julkaisuun liittyvät esiintymiset olivat valtava haaste. En olisi koskaan arvannut, että tulisin vielä esiintymään satojen ihmisten edessä Suomi-Areenassa, TV:n keskusteluohjelmissa tai Helsingin kirjamessuilla, koska olen aina kammonnut esiintymisiä. Selvisin joka tapauksessa hengissä näistäkin tilaisuuksista ja olen tyytyväinen, että uskalsin lähteä.

Arvasin jo etukäteen, että kirjani tulisi kohtaamaan suurta vastustusta niissä piireissä, joissa ei ole ollut halua horjuttaa ennakkouskomuksia. Siihen nähden kirjani on myynyt erittäin hyvin. Parhaimmillaan se oli Akateemisen kirjakaupan ykkönen, Mitä Suomi lukee -listan kuudennella sijalla ja se on myynyt hyvin myös äänikirjana. Olen saanut hyvää palautetta lukijoilta sekä kasvotusten että blogin välityksellä. Tarkoitukseni oli kirjoittaa kirja, joka oikoisi tiettyjä vääriä käsityksiä, mutta olisi lukijalle myös mieleen jäävä lukuelämys. Tunnen onnistuneeni molemmissa.

Kiitokset kaikille niille, jotka ovat antaneet myönteistä palautetta tai olleet muuten vain hengessä mukana. Erityiskiitokset Niinalle, joka on jaksanut kuunnella murheitani pitkillä kävelylenkeillä!

Kiitokset myös sille kouralliselle ihmisiä, jotka ovat kirjoittaneet blogiini jotain negatiivista. Kiitos, että olen saanut olla se ylivuotoviemäri, joka on saanut auttaa sinua jaksamaan omien murheittesi kanssa omassa elämässäsi!

Oikeustaistelu ja blogin kirjoittaminen jatkuvat edelleen. Hyvää uutta vuotta 2017!

24 kommenttia:

 1. Sain juuri kirjan luettua ja ei voi muuta kuin ihmetellä voiko Suomessa oikeasti tapahtua tällaista. Mä niin toivon että murhaaja vielä jää kiinni ja kaikki pahat saa palkkansa...

  VastaaPoista
 2. Kammotuksen vuosista toipuminen on varmaankin loppuelämän kestävä projekti. Kaikki haavat tuskin paranevat kokonaan koskaan. Toivon sinulle voimia ja jaksamista. Kykyä jaksaa keskittyä hyviin tai neutraaleihin asioihin, joita elämässä ja arjessa on. Toivon, että päivä päivältä voimaudut ja että koittaa onnellinen jakso elämässä. Ja todellakin toivon, että pahat saavat palkkansa korkoineen. Hyvää uutta vuotta, Anneli.
  Terv. Kurssikaveri TuKK

  VastaaPoista
 3. Vasta nyt kirjasi luettua ymmärtää, kuinka median kirjoituksia tulee pidettyä automaattisesti objektiivisena totuutena, eikä mitään osata kyseenalaistaa - olisi syytä. Toivon sinun ja läheistesi puolesta todella, että jutulle joskus saadaan ratkaisu. "Oikeusvaltio" ei kohdellut perhettänne oikeudenmukaisesti, mutta uusien tutkintalinjojen avaaminen olisi ainakin askel parempaan suuntaan. Hyvää jatkoa ja mitä parhainta vuotta 2017!

  VastaaPoista
 4. Löysin vasta tänään tämän blogin, seiskan sivujen kautta, ihanaa että kirjoitat blogia,jään kyllä lukemaan juttujasi. Olen lukenut paljon sinusta ja tapauksesta ja ihan tosissaan ärsyttää että on näitä ennakkouskomuksia ja ollaan päätetty mihin uskotaan eikä mietitä faktoja. Kyllä vielä joku päivä tekijä löytyy ja nämä ihmiset jäävät hiljaisiksi, ehkä oppivat itsestään siinä vaiheessa jotain. Ja myös kaikki viranomaiset jotka ovat väärin toimineet. Toivon sinulle kaikkea hyvää, olet joutunut kokemaan paljon pahaa mutta muista, että kaikella on ollut jokin tarkoitus,et olisi voinut tehdä mitään toisin,sen kuului mennä näin. Vielä joku päivä karma hoitaa asiat oikein. Kaikkea hyvää ja parempaa vuotta 2017! - Leena

  VastaaPoista
 5. Luin kirjasi ja arvostan sitä, että yrität edelleen suhtautua elämään myönteisesti kokemiesi kauheuksien ja järkyttävän oikeusmurhan jälkeen. Toivottavasti saat suhteen nuorempiin lapsiisi takaisin kun he kasvavat isommiksi ja alkavat pohtia asioita itsenäisemmin. Voimia ja kaikkea hyvää Sinulle ja lapsillesi!

  VastaaPoista
 6. Hyvää tulevaa vuotta Sinulle Anneli!

  Kyllä ne asiasi vielä selviävät ja saat sen saatanallisen seksuaalirikosoikeusmurhatuomion puretuksi. Se oli todellisten sarvipäiden aikaansaannosta!

  Tiesitkö muuten, että K.J Ståhlberg oli syntynyt myös "65", mutta sillä erotuksella, et 100 vuotta ennen meitä ja hänen syntymäpäivänsä ei ollut "19.3". Tuo meidän päivä on jahdattujen voittajakalojen päivä, jotka ovat "lohen sukua"!

  Itsekin saan nyt vuodenvaihtuessa potkittua hieman isyysasiaani eteenpäin, vaikkakin KKO laittoi sen esteellisellä tuomarikokoonpanolla ns. "lepäämään" 8.9.16, niin nyt se etenee hieman toisella tavalla ja siitä sitten blossani lisää, kun aika on. Ehkä siis saan nyt juuri kohta 52 vuoden iässä takaisin itsenäisyyteni, joka minulta lapsena varastettiin..?

  VastaaPoista
 7. Onko sinulla SERI-juttuun jokin uusi sotasuunnitelma? Toinen purkuhakemus vai jotakin muuta? Viittaan siihen, kun sanoit toisessa blogipostauksessasi, että KKO tulee saamaan eteensä haasteen, josta eivät voi kieltäytyä.

  VastaaPoista
 8. Mut näin lopuksi. Mää ainaskii tykkännyt Annelista ja oon aina pitänyt, sekä tuun pitämään aina. Tää om vissiin ns. "etärakkautta" kukaties?

  VastaaPoista
 9. Onko sinulla hajua kuka kohdallasi on taustalla ja miksi?? olisi kiva tietää kuka on noin julma ihminen. Tsempit sulle

  VastaaPoista
 10. Hei Annu!

  Olen seurannut, että palstaasi käydään lukemassa ahkerasti. Viime aikoina blogisi sivunkatselut-laskurissa on lukema kasvanut päivittäin ainakin 500:lla.

  Toivottavasti kaikki tiedonjanoiset ihmiset hankkivat käsiinsä kirjasi ja lukevat sen rauhassa läpi. Se on mahtava tietopaketti muun olemassa olevan aineiston lisäksi. Toivotaan, että joku herää jossain vaiheessa jo tekemäänkin jotain oikean tekijän kiinnisaamiseksi.

  VastaaPoista
 11. Et ole ollut elämässäni mikään "ylivetotuomari", pahoinvointini kaatopaikka. Et, vaikka kirjoitinkin sinulle yhden kommentin koskien väkivaltaisuuttasi vanhempana. En voi pahoin. Toivottavasti lapsesikaan eivät voi, kaikesta heille järjestämästäsi järkytyksestä huolimatta. Sinä taidat voida pahoin ja valehdella itsellesikin, hamaan loppuun asti. Kaikkea hyvää lapsillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En henkilökohtaisesti usko, että kukaan täysin onnellinen ja tasapainoinen ihminen tuntisi tarvetta kirjoitella loukkaavia kommentteja toisten ihmisten blogeihin. Äitiyden arvostelu on loukkaavaa.

   Olen ollut hyvä äiti lapsilleni - en ehkä täydellinen, mutta kuitenkin paras mahdollinen. Lapset olivat elämäni tärkein asia. Kaiken kriisin keskelläkin pidin aina huolta siitä, että lapsilla oli asiat hyvin ja lasten onnellisuus näkyi heistä päällekin päin.

   On todella surullista, että lapset menettivät oikeutensa normaaliin, turvalliseen ja tasapainoiseen elämään omassa kodissa oman biologisen äitinsä kanssa, kun tämä poliisi- ja oikeuskatastrofi alkoi syksyllä 2009.

   Poista
  2. Anneli, olet varmaan jo kuullut tämän neuvon, mutta ei kannata välittää asiattomista kommenteista. Pahansuopa ihminen saa "onnellisuutensa" siitä, että löytää muista ihmisistä jotain vikaa, vaikka se ei olisi edes totta. Sitä kutsutaan itsensä ylentämiseksi muita alentamalla.

   Tsemppiä!

   Poista
  3. Onpa täällä ilkeitäkin kommentteja. Tietävät vallankin, että Anneli olisi muka ollut väkivaltainen lapsilleen. Eiköhän meistä usea ole antanut pientä "tukkapöllyä" siinä tilanteessa, kun mikään muu ei auta ja rakastaa lapsiaan siitäkin huolimatta. Ei pidä väittää sitä, mitä ei tiedä. Moniko meistä on ollut Annelin perheessä katsomassa, mitä siellä tapahtuu.

   Poista
 12. Moi. En ole vielä lukenut kirjaasi, mutta korjaan asian tuota pikaa. Toivon sinulle ja lapsillesi voimia ja luottamusta tulevaan. Jumala ja sinä tiedätte totuuden. Koita jaksaa ja Korkeimman varjelusta teille <3 T. Kulkija

  VastaaPoista
 13. Pystyisikö Amanda hakemaan purkupäätöstä seri-tuomioon omalta osaltaan? On aivan käsittämätöntä että tuomioistuin julistaa lapsen hyväksikäytetyksi vaikka lapsi itse sanoo että näin ei ole, eikä mitään todisteitakaan asiasta löydy.

  VastaaPoista
 14. Täytyy sanoa, että Anneli tekee minuun vaikutuksen julkaisemalla blogissaan myös itseään kohtaan varsin kriittisiä kommentteja ja vastaamalla niihin asiallisesti. Eihän hänen niitä pakko olisi julkaista.

  Siitä juuri tulee rohkea ja rehellinen kuva. Ihan toisella tavalla, kuin jos hän sensuroisi kommentteja ja valitsisi julkaistavaksi vain itsensä kannalta edulliset puheenvuorot.

  Syyllisyydestä tai syyttömyydestä en osaa sanoa mitään varmaa (tietenkään) mutta ainakin olen perehtynyt asiaan. En siis muodosta mielipiteitäni pelkästään median raflaavien otsikkojen perusteella. Viimeksi pohdin juttua lukemalla murhalesken muistelmat. Mielenkiintoinen lukukokemus, kiitos kirjoittajalle!

  Oli miten oli, olen samaa mieltä siinä, että äitiyden arvosteleminen on loukkaavaa. Uskon, että lapset ovat olleet Annelin elämän tärkein ja rakkain asia. Mikään pieni kiivastuminen ja tukkapöllyjen antaminen ei sitä muuksi muuta.

  Hyvää alkanutta vuotta Annelille ja meille kaikille muillekin, jotka parhaamme mukaan yritämme selvitä elämämme kanssa!

  VastaaPoista
 15. Milloin jatkat kirjoittelua? Täällä on ollut niin hiljaista koko viime kuukauden. Onko kaikki hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi kyllä jatkaa kirjoittelua nyt vielä helmikuun aikana. Olen tässä välillä pitänyt vähän taukoa.

   Poista
 16. Tsemppiä, Tsemppiä ja vielä kerran tsemppiä!!!

  Täytyy sanoa että hävettää "viranomaistemme" puolesta. On kyllä laskenut usko ja arvostus ihan nollaan.

  Sinulle toivon vain parasta ja uskon että näin myös iso osa meistä ajattelevista kanssaihmisistä tekee.

  VastaaPoista
 17. Mitä kuuluu Anneli ? Luin vielä uudelleen kirjasi. Haluaisin niin kovasti auttaa sinua jotenkin mutta autan sinua siten että kerron ihmisille mielipiteeni että olet syytön ja kohoitan kaikkia lukemaan kirjasi. Kirjaa lainaan eteenpäin kaikille ketkä sitä eivät syystä tai toisesta osta. Kaikkea hyvää sinulle, ajattelen sinua paljon.

  VastaaPoista
 18. Luin kirjasi juuri. Tätä tämä on Suomessa. Valitettavasti siitä kärsii koko perhe. Toivottavasti joskus pystyt elää elämisen arvoista elämää.

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti. Kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.