lauantai 14. lokakuuta 2017

Kuulumisia


Tervehdys muuttokuorman keskeltä!

Olen saanut lähes kaikki tavarat paikoilleen, mutta olohuoneessani on vielä laaja kasa oikeusjuttuihin liittyvää paperia, CD- ja DVD-levyjä sekä lehtileikkeitä, jotka odottavat lopullista sijoituspaikkaansa. Joudun kantamaan ihan kirjaimellisesti mukanani sitä valtavaa taakkaa, joka kahden eri haaran oikeustaisteluista on vuosien varrella kertynyt.

Asunnon remontti on vielä kesken. Kesken on myös moni muu asia. En voi heittää pois yhtäkään paperia, ennen kuin molemmat jutut on selvitetty pohjia myöten.

Murhaaja on edelleen vapaana. Olen kerännyt loppusilausta vaille olevan muistion murhaepäiltyyni liittyen. Syy, miksi aineisto on jäi toistaiseksi lepäämään on se, että poliisiviranomainen, jonka kanssa aiheesta keskustelin, oli sitä mieltä, että aika ei ole nyt kypsä jutun uudelleen avaamiseen. Tutkinta on edelleen niiden porilaisten poliisien käsissä, joiden etu on oman omanarvontunsa vuoksi pitää oikea totuus haudattuna. Koska sama joukko on levittänyt omaa "sisäpiirin tietoaan" myös muualle poliisivoimiin KRP:tä myöten, kukaan ei halua koskea juttuun kepilläkään. Jos haluaisikin, kukaan ei halua Juha Joutsenlahden kohtaloa.

Pinnan alla kuitenkin kytee ja poliisiviranomainen oli sitä mieltä, että aikanaan tuulet kääntyvät ja tulee selvitys siitä, mikä Ulvilan surman tutkinnassa Pauli Kuusirannan kaudella meni pieleen ja samassa yhteydessä herää myös kiinnostus siihen, kuka oli se äärilaitojen mies, joka surmasi raa´asti perheen isän ja on onnistunut välttelemään kiinni jäämistä kaikki nämä vuodet. Silloin on aika vetää muistio esiin.

Kesken on myös jutun toinen haara, jonka lainvoimainen väärä tuomio on edelleen purkamatta. Tulen palaamaan tähän aihepiiriin myöhemmin blogissani.

Tällä kertaa kirjoitan ihan vain siksi, että blogini kommenttiosion kautta olen saanut aina silloin tällöin kyselyjä siitä, milloin aion jatkaa blogiani ja että kertoisin edes kuulumisiani, jos ei oikeusjutuista ole mitään uutta kerrottavaa.

Olen kevään jälkeen ottanut hieman etäisyyttä oikeustaisteluun ja yrittänyt tehdä välillä muita asioita. Viisi vuotta vankilassa on pitkä aika ja pelkästään netissä ja muualla tapahtunut tekninen kehitys on ollut niin valtavaa, että minulta on mennyt pari vuotta aikaa päästä edes joten kuten nykyhetken tasalle.

Lisäksi olen joutunut rakentamaan elämääni uudestaan lähes tyhjjästä. Kun vapauduin keväällä 2015 vankilasta koevapauteen, olin menettänyt työni, perheeni, omaisuuteni ja toimeentuloni. Olin suurin piirtein samassa tilanteessa kuin 20-vuotiaana muuttaessani pois kotoa, paitsi että silloin oli koko elämä edessä päin - nyt moni asia on jäänyt lopullisesti taakse päin. Henkisesti raskainta on ollut kestää lasteni menetys tietäen, että sitä menetystä mikään ei tule koskaan koskaan korvaamaan eikä sitä aikaa saa takaisin.

Kun viime syksy meni kirjani julkistamiseen liittyviin tilaisuuksiin, tämä syksy on mennyt muuton ja remontoinnin merkeissä, joten aika on ollut kortilla. Nyt alkaa hiukan helpottaa. Kirjastani ilmestyi tänä syksynä uusi pokkaripainos päivitetyin loppusanoin ja sitä on saatavilla mm. Into-kustantamon nettikaupasta niille, jotka eivät ole vielä ehtineet lukea Murhalesken muistelmia.

Tarkoitukseni on jatkaa blogia syksyn ja talven aikana. Moni asia on vielä käsittelemättä, joten tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan myöhemmin!

15 kommenttia:

 1. Mukava lukea kuulumisiasi! Olen käynyt säännöllisesti kurkistamassa, olisiko tänne tullut jotain päivityksiä..
  Varmasti hyvä saada oikeusjuttuihin hieman etäisyyttä ja alkaa rakentaa jotain uutta. Jospa totuus vielä joskus saadaan kaivettua esiin. Toivon sinulle kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuulumisista! Minusta olisi kiinnostavaa lukea enemmänkin tunteistasi ja tunnelmistasi tämän kaiken keskellä. Kohtalosi on kuitenkin varsin erikoinen.

  Mietiskelen aina toisinaan tilannettasi. Muistan sen ihan ensimmäisen järkyttävän lööpinkin Ulvilasta joulukuisessa aamukahvipöydässä. Neljän suunnilleen samanikäisen lapsen äitinä asia todella kosketti ja jäi heti mieleen.

  Valoa elämääsi ja tähän pimenevään syksyn aikaan!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kuulumisista!

  Osuipa tällainen oikeustapaus tänään eteen: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710162200464140_u0.shtml

  Kovin on tutun oloinen kuvio.

  Mukavaa jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Kiva lukea kuulumisiasi. Asiat ajan kanssa varmasti oikenevat.Täytyyhän niiden...Tsemppiä remontin kanssa myös 👍.

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Lueskelen kirjaasi.
  Ihminen ja ihmisyhteisöt sekoilevat. Olen myös omalta osaltani sen kokenut, tosin eri tavalla.Auktoriteettiusko ja luottamus varsinkin oikeusjärjestelmään on suomessa lujassa.
  Mikään ihmisen rakentama systeemi ei kuitenkaan ole aukoton ja siinä saattaa yksittäinen ihminen jäädä heikoille. Jaksamista Anneli sinulle ja lapsillesi.

  VastaaPoista
 6. Hei Anneli, kun haet kärsimyskorvausta syyttömiltä vankeuspäiviltä, niin toivottavasti haette samalla korvauksia myös oikeudenkäynnin pitkän keston vuoksi. Sinusta riippumattomista syistä asia oli vireillä oikeudessa lähes kuusi vuotta. Syyte tuli vireille maaliskuussa 2010 ja lainvoimainen päätös joulukuussa 2015! Syyttäjä on kaikin tavoin pyrkinyt pitkittämään oikeudenkäyntiä ja maksimoimaan kielteisen julkisuuden.

  VastaaPoista
 7. Moi Anneli! Kiitos kun kirjoittelit. Mielellään kuulisi lisää mutta täytyy odottaa.

  VastaaPoista
 8. Sain juuri luettua loppuun kirjasi. Ihan käsittämätöntä toimintaa Suomen oikeuslaitokselta! Mikä on lastesi tilanne, ovatko he kunnossa? Toivottavasti kaikki kääntyy hyväksi. Rauhaisaa Joulun Odotusta!!

  VastaaPoista
 9. Olen ollut tilanteessa, jossa olen joutunut kirjoittamaan kymmeniä ellei satoja papereita, jotta saisi oikeutta.

  Luettuani kirjasi tuntui kuin painotaakka olisi valunut harteiltani pois ja pystyin viimein siirtymään omassa tilanteessani eteenpäin.

  Kuulostaa varmaan vieraalta, enkä usko pystyväni samaistumaan sinun tilanteeseen, koska sinun on paljon laajempi ja julkisempi. Mutta kirjasi lukeminen auttoi minua omalla matkallani ja haluan kiittää sinua siitä.

  Kirjasi oli mieletön! Olet todella hyvä kirjoittaja ja toivoisin sinun kirjoittavan joskus lisää, vaikka kaunokirjallisuutta tai jännityskirjallisuutta.

  Toivon sinulle kaikkea hyvää ja ihailen jaksamistasi, vaikka olet kohdannut törkeitä vääryyksiä. Olet mahtava!

  VastaaPoista
 10. Kyllä Anneli sää voitat ja sun maineesi puhdistetaan.

  VastaaPoista
 11. Moi Annu.
  On tämä kerrassaan uskomaton keissi. Aivan liikaa vääryyttä yhdelle SYYTTÖMÄLLE ihmiselle.
  Hyvää Joulua ja paaaaljon parempaa Uuttavuotta!

  VastaaPoista
 12. Kaikkea hyvää Anneli. Olet ihmeellinen ihminen. Rakkautta ja toivon/uskon voimaa Sinulle ja koko perheellesi joka päivään ja tulevaan jouluun. Valtava asia kun sinulla on ihana ja viisas tyttäresi ja rakastavat vanhemmat. Yst. Kirsi-Marja

  VastaaPoista
 13. Hyvää uutta vuotta sinulle ja kiitos perhekerhon viimeisestä jouluvinkistä 🎆🎇🎆

  VastaaPoista
 14. Kiitos kirjastasi ja blogistasi. En osaa edes kertyisi miten paljon ne ovat koskettaneet, unettommia öitä ja mietin sinua, mitä oletkaan joutunut kestämään. Yhdelle ihmiselle tämä kaikki suuri taakka. Voimia Anneli ja omalta osaltani anteeksi Että uskoin valtamediaa, olen niin pahoillani kaikesta. Kunpa vielä joskus totuus tulisi julki ja sinä saisit sen mikä sinulle kuuluu (anteeksi pyyntö, maineen palatutus, totuus). Rukouksissanj olet.

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti. Kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.