maanantai 18. heinäkuuta 2016

Kirjauutisia - Murhalesken muistelmat

Kuva: Anneli Auer, Murhalesken muistelmat - kirja ilmestyy syyskuussa


Kesällä 2007 aloittamani kirja on vihdoin kasassa. Käyn siinä läpi kymmenen viime vuoden aikaiset uskomattomat käänteet ja kerron myös, mitä tapahtui kulissien takana. Kiitokset kaikille, jotka lähettivät ehdotuksia Into-kustantamon kautta!

Syyskuussa ilmestyneen kirjan voi ostaa useimmista kirjakaupoista, nettikirjakaupoista sekä Prismasta, ellei ole loppuun myyty. Sen voi tilata myös suoraan kustantajalta täältä:Olen saanut kirjasta hyvää palautetta lukijoilta, muun muassa kirjakauppakäynneillä ja Helsingin kirjamessuilla. Näin kirjoittaa esimekiksi Olli (jonka tapasin messuilla) CDON:issa: "Murhalesken muistelmat" on todella mukaansa tempaava kirja viimeisen kymmenen vuoden aikana käydystä tunnetuimmasta rikosoikeudenkäynnistä uhrin näkökulmasta. Anneli Auerin kirjoitustyyli on aivan loistava. Tämä kirja kannattaa ehdottomasti lukea. Suosittelen!'

Tässä muutama muu netistä löytynyt kirja-arvostelu:


Jatkan edelleen myös blogia. Tänne on tulossa lisää aineistoa ja kirjoituksia eri aiheista. Toivon, että joku tekee muistelmateokseni rinnalle joskus tulevaisuudessa myös sellaisen kirjan, jossa selvitetään perusteellisesti konkreettisella tasolla, mikä tutkinnassa meni vikaan ja puretaan kaikki syyttäjän luomat myytit samaan tapaan kuin Ruotsissa on purettu Thomas Quick -skandaalia.

Ensimmäistä kertaa kirja oli esillä Suomi Areenalla Porissa 13.7.2016 haastattelussa, jossa mm. kävin Tuomas Enbusken kanssa läpi yleisiä tapaukseen liittyviä harhaluuloja. Sitkeässä näkyy elävän esimerkiksi sellainen luulo, että lähetin tyttäreni katsomaan murhaajaa kesken puhelun, vaikka sellaista ei ole todellisuudessa koskaan tapahtunut. Haastattelu löytyy täältä: Erikoishaastattelussa Anneli Auer, Ulvilan murhamysteeri / Tuomas Enbuske.

Kuva: Suomi Areena haastattelu, Anneli Auer / Tuomas Enbuske

Kuva ennen Suomi Areenan haastattelua. Kuvassa minun ja Tuomas Enbusken lisäksi Into-kustantamon edustajana Riikka Kämppi.

Vimmeisin kirjaan liittyvä haastattelu tehtiin Helsingin kirjamessujen yhteydessä lokakuussa 2016 ja sen voi katsoa Youtubessa täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=YWuZLx9gObM

- Päivitetty 15.12.2016 -

33 kommenttia:

 1. Moi Anneli! Pidätkö missään sellaista myyntitilaisuutta? Olisi kiva saada kirja nimikirjoituksen kera. Pidin sinua pitkään syyllisenä median kirjoittelun takia. Onneksi asioita on tullut paljon julkiseksi ja selvisi aika äkkiä, että olet syytön tai lavastanut täydellisen murhan. Lavastus on hyvin epätodennäköistä ja riskaabeliä lasten ollessa kotona. Toivon sulle kaikkea hyvää ja toivottavasti saat tuntuvia korvauksia tästä kaikesta! Vaikkei lapsien menetystä tai menetettyä aikaa voi enää korvata, niin toivon asioiden kääntyvän parhain päin. Veljesi vaimoineen ansaitsee syytökset, valtionmiesten ja asianosaisten tavoin lastesi manipuloinnista, painostuksesta ja yllyttämisestä puhumaan täyttä soopaa. Veljesi koitti hyvin härskisti vaimonsa kanssa hyötyä tilanteestasi rahallisesti. Kaikkeen pahaan se raha ajaa. En voi ymmärtää. Kuitenkin, pidätkö missään mitään tilaisuutta kirjan julkaisusta?

  VastaaPoista
 2. Hei annu! Meillä on facebookissa sinulle oma faniryhmämme ja olemme miettineet fani tapaamista. Olisiko se mahdollista?

  VastaaPoista
 3. Hei

  Ihan vaan ehdottaisin lisäämään kirjaan vaikka loppuun sen kuvan punaisessa paidassa mitä lehdissä tai ainakin netissä kiertää mikä on ilmeisesti poliisin ottama surmayönä.

  Yksistään sen kuvan näkeminen riitti itselleni vakuudeksi syyttömyydestä. Käytännössä mielestäni tämä yksi kuva riittää romuttamaan kaikki syyttäjän teoriat ja siksi se olisi hyvä laittaa kirjaan mikäli se ei siellä ole ja kirjaa on vielä mahdollista muokata.

  Itsellä karisi tämän kuvan nähtyä loputkin epäilykset. Tsemppiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjaan ei ole tulossa kuvamateriaalia, mutta tarkoitus olisi kyllä laittaa tänne blogiin vielä lisää tutkintamateriaalia.

   Poista
 4. Onnea ja menestystä kirjailijan uralle! Kirja on tilattu ja odotan sitä innolla :)

  VastaaPoista
 5. Minäkin luulin median kirjoittelun perusteella aikoinaan sinun olleen murhaaja, mutta perehdyttyäni itse asiaan, totesin pian, että syyttäjien tarinat ovat täyttä soopaa. Nyt porin poliisi ei halua luovuttas juttua muualle tutkittavaksi, ettei oikea murhaaja löytyisi ja poliisi ynnä syyttäjät joutuisi ennen näkemättömään häpeään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha journalistinen perinne pitää sisällään sen, että uutiset ovat puolueettomia. Ketään, varsinkaan valtaapitäviä, ei kumarrella. Taitaa olla toimittajilla itsetutkiskelun paikka, kun lopulta selviää, että syyttäjät ovat vetäneet heitä kuin pässiä narussa.

   Poista
 6. Katsoin youtubesta sen areena-haastattelun. Kovasti oli Enbuske poliisin propagandan lumoissa ja toisaalta huonosti perillä asioista, kun sössötti krp:n tutkimuksista. Suurin ongelma Enbuskella oli se, etä se ajattelee, että jos en itse olisi toiminut noin, ei kukaan ole voinut toimia niin. Itse korostasin jatkossa aina Jukan avunhuutojen todistusvoimaa. En tule milloinkaan ymmärtämään kuinka oikeusoppineet pvat voineey väittää, ettei järkevää epäilyä syylöisuudestä jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymällä noita kysymyksiä, Enbuske antoi Annelille tilaisuuden antaa oman vastauksensa ja korjata aikaisemmin julkisuudessa esiintyneitä virheellisiä ja valheellisia väittämiä.

   Ei Enbuske minkään poliisin propagandan lumoissa ollut.

   Poista
 7. Voimia sinulle. Totuus paljastuu. Se ei pslauta elämääsi entiselleen mutta kunniasi kyllä.

  VastaaPoista
 8. Onko vielä tietoa mahdollisista promo-/signeeraustilaisuuksista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tulossa ainakin Tampereen Suomalaiseen kirjakauppaan (17.9.), Turun Akateemiseen kirjakauppaan (19.9.) ja Helsingin Akateemiseen kirjakauppaan (1.10.) sekä Helsingin kirjamessuille (27.10.)

   Poista
 9. Olisi kiva jos olisi Porissa myös... :) Sinne tulisin.

  VastaaPoista
 10. Mulla on sinun kirjasi ja haluaisin siihen nimikirjoituksesi. Kuinka voisin saada sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos pääset tulemaan johonkin signeeraustilaisuuteen, ota kirja mukaan. Seuraavat ovat Turussa 19.9. ja Helsingissä 1.10.

   Poista
 11. Kirjoitat kirjassasi että luit vankilassa ollessasi paljon. Millaisia kirjoja tuli luettua? Luetaanko vankilassa paljon? Jäikö jokin yksittäinen kirja mieleen? Jaksamisia syksyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin paljon kaikenlaista laidasta laitaan. sekä tietokirjoja että romaaneja, paljon dekkareita ja muitakin, ulkomaisia ja kotimaisia. Vankilassa useimmat vangit kävivät säännöllisesti kirjastossa. Yksi viimeisimmistä, jonka luin oli Donna Tarttin tiiliskiviromaani Tikli, joka oli mielenkiintoinen kestomus siitä, miten yksi yksittäinen sattumanvarainen tapahtuma voi muuttaa kaiken ja kulkea mukana läpi elämän.

   Poista
 12. Oletko tulossa Kuopioon? Jos olet, niin koska? Tulisin kirjan kanssa hakemaan nimmarin sinulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa vielä. Toistaiseksi on tiedossa tilaisuuksia vain Helsingissä, mutta saattaa olla, että niitä tulee syksymmällä muuallekin Suomeen.

   Poista
 13. Kirjasi oli mielenkiintoinen, oli pakko lukaista se yhdeltä istumalta. Oletko harkinnut kirjoittavasi joskus lisääkin, sillä elämästäsi riittäisi varmasti edelleen kerrottavaa? Mietin kuinkahan lapsesi sijaisperheessä nyt pärjäilevät. Yritetäänköhän heitä varjella siellä kaikelta sinuun liittyvältä? Nyt kun olet ollut paljon esillä, niin kuinka se mahtaa onnistua ja alkaako heillä jo olla omia, muista ihmisistä riippumattomia mielipiteitä ja ajatuksia omasta äidistään? Jos (kun) vielä joskus saat yhteyden lapsiisi, olisi toki mielenkiintoista saada kuulla vielä kuinka tarina aikanaan päättyy, mutta ymmärrän toki, että lastesi kannalta sen asian käsittely julkisesti ei välttämättä tule kyseeseen. Silti olisi ihanaa jos saisi vielä tälle tarinalle onnellisen lopun.

  VastaaPoista
 14. Luin kirjasi. Voimia tähän ikuiseen kamalaan asiaa. Olen ihan järkyttynyt ja hämmentynyt. Kuuntein nauhoja ja voin pahoin. Seuraan nyt blokiasi, saat vielä lapsesi syliin tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
 15. Kirjan lukemisen jälkeen jäit mieleeni pyörimään. Olen miettinyt sinua paljon ja käynyt läpi juttuasi. Järkytys ja hämmennys muuttui kiukuksi. Onneksi sinulla on luotettavia ihmisiä lähelläsi. Hullua että tuntematon Anneli on tullut niin voimakkaasti mun ajatuksiin. Tiedät nyt että sua ajattelen ja toivon sulle hyvää Joulu odotus aikaa vaikka se ei ookkaan enää samanlaista kun ennen. Koita pysyä kasassa ja kaikkea hyvää t. Leila Lehto

  VastaaPoista
 16. Hei Anneli!

  Ja kiitos eilisestä haastattelustasi ja tapaamisestamme Helsingin Rosebud-kirjakaupassa. Olen iloinen saatuani signeerauksesi kolmeen kirjaan ja niistä yhteiskuvista.
  Toivon sinulle hyvää joulua ja kaikkea hyvää tulevaisuuteesi!
  Seppo

  VastaaPoista
 17. Hei, Luin kirjasi tuossa joululomalla. Olipas todellakin silmiä avaava kokemus. Voimia,onnea ja menestystä sinulle tulevaisuuteen. Sen olet todellakin ansainnut!!!Olen myöskin aikonani ollut sinun mammadieetti sivuston ahkera käyttäjä. Oletkos ajatellut jatkaa tuota sivustoa?

  VastaaPoista
 18. Hento nainen kirves kädessä nukkuvaa riskiä miestään takomassa hengiltä lasten katsoessa sivusta. Täysi mahdottomuus Anneli A;n kohdalla.Anneli on todennäköisesti sen varran kouluttautunut ja läksynsä lukenut, että kykenisi mahdollisesti yhden miehen tuudittamaan ikiuneen sivistyneelläkin tavalla;eli järjestämällä vaikkapa embolit tai lääkkeiden yliannostuksen. Koko tapaus on alusta alkaen ollut käsittämättömän kehnosti tutkittu, Annelista vain on kaikin voimin pyritty saamaan miehensä surmaaja. En ole hetkeäkään epäillyt hänen syyllistyneen henkirikokseen.

  VastaaPoista
 19. Kuuntelin kirjasi saatuani sen lahjaksi äänikirjana. Oli hueno elämys kuulla omalla äänelläsi koko juttu. Myönnettävä on, että koko oikeudenkäynti kaikkine syytteineen vaikuttaa kertakaikkiaan naurettavalta kirjan valossa. Kova oli hinta, jonka olet joutunut maksamaan. Pistää miettimään miksi moinen ajojahti käynnistettiin ja kenen etua siinä ajettiin.

  Kiitän kirjasta ja toivon sinulle parempia päiviä!

  VastaaPoista
 20. Sain kirjasi lainaksi kaveriltani luin sen ahmimalla läpi. Ompas tarina. Onko tälläinen mahdollista. Olen vakuuttunut syyttömyydestäsi. Erityisesti kirjan viimeinen luku herätti paljon kysymyksiä, miksi niitä ei tutkita? Viime aikoina on otettu monia vanhoja henkirikoksia tutkintaan esim. Nokialaisen kunnanvaltutetun murha, Tampereen Tesoman puukotus on selvittämättä, Raisa Räisäsestä puhutaan tämän tästä jne. Ehkä jonakin päivänä löytyy vielä se poliisimies joka ottaa tämänkin jutun asiakseen.

  Samalla löysin tämän sivuston mainitessasi tästä kirjassasi. Kuulin nyt ensimmäisen kerran hätäkeskuspuhelun tältä sivulta. Karmeaa kuultavaa ja erittäin vaikea sitä olisi lavastaa.

  Juha

  VastaaPoista
 21. Luin (hyvin kirjoitetun) kirjasi viime viikolla ja kyllä se oli ajatuksia herättävä. Huolestuttavaa että tällainen korruptio piileskelee kulissien takana Suomessakin. Eikä mediaankaan enää voi ollenkaan luottaa. Ajatukseni menivät myös toiseen (Ruotsissa tapahtuneeseen) oikeusskandaaliin, ”sarjamurhaajan” tapauksesta - niin helppoa on manipuloinnilla istuttaa vääriä muistoja haavoittuvaan mieleen. Siitä on kirjoitettu muun muassa tässä kirjassa: http://portobellobooks.com/the-strange-case-of-thomas-quick (ruotsiksi ”Mannen som slutade ljuga”). Luulen minäkin, että jossakin vaiheessa totuus aina tulee ilmi, viimeistään lopullisena tuomiopäivänä, niin kuin kirjoitettu on ”ei ole kätköä, joka ei paljastuisi, eikä salaisuutta, joka ei tulisi ilmi“. Siunauksia ja voimia!

  VastaaPoista
 22. Hei Anneli,

  Onko sinulta mahdollisesti tulossa vielä lisää jonkunlaista kirjallisuutta myöhemmin?

  Mielenkiinnolla kirjoituksiasi odottaen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollisesti vielä joskus, mutta juuri nyt en ole kirjoittamassa.

   Poista
 23. Oli syyllinen kuka tahansa,niin kirja on niin hyvin kirjoitettu,että mahdollisen jatko-osan olisi jaksanut lukea samantein. Kaikkea hyvää Annelille💞

  VastaaPoista
 24. On hyvä, että Anneli itse on kirjoittanut nuo muistelmansa.Hän tietää parhaiten, miten tapahtuvat etenivät.Ja antaa siis erilaisen näkökulman, kuin ne, jotka ovat jo automaattisesti valinneet sen kannan, että hän muka olisi syyllinen.Kirja on minulle vasta tulossa..en ole sitä vielä lukenut! Kuten sanoin olisin valmis ostamaan toisenkin kopion, jos siihen saisi Annelin nimikirjoituksen sisäkanteen.Toivon, että nämäkin lyhyet ja harvat kommenttini julkaistaisiin täällä.

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti. Kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.