torstai 13. lokakuuta 2016

Ulvilan murhaajan ääni, osa 2

Kuva: Ulvilan murhaajan ääni - uhrin ja tekijän kamppailua

Laitoin vuosi sitten blogiini murhaajan ääninäytteitä hätäpuhelun kohdista, joissa monet ovat kuulleet jotain kirosanan tapaista. Nyt erinäisten vuosipäivien täyttyessä laitan vielä vähän lisää äänimateriaalia. Murhastahan on kulunut pian jo kymmenen vuotta ja murhaajakin on saanut vanheta vapaudessa taas yhden vuoden.

Laitan kuunneltavaksi kirjassanikin mainitun kohdan, jossa kuuluu uhrin ja tekijän vuorottaista ääntelyä ja kamppailua. Leike on otettu suurin piirtein kohdasta 1:05-1:06 eteenpäin. Myös Mika Sihvonen Tampereen yliopistolta kuuli aikanaan tekijän ääntelyä mm. tässä kohdassa. Ylimmän kuvan tekstileike on otettu hänen vuonna 2008 tekemästään litteroinnista.Minua kiinnostaisi erityisesti tietää, mitä murhaaja itse ajattelee kuullessan oman äänensä tässä tilanteessa? Kaduttaako häntä yhtään, ettei hän pystynyt hillitsemään itseään? Hävettääkö häntä yhtään? Pelottaako häntä? Vai onka hän vain tyytyväinen, että pääsi pakoon ja sai elää rauhassa kaikki ne vuodet, jotka poliisi kiusasi minua?

Hänellä ei tietysti ole viimeisten vuosien aikana ollut kovin paljon pelättävää, koska rikosylikonstaapeli Tapio Santaoja kavereineen, syyttäjät ja osa median edustajista ovat käytännössä suojelleet oikeaa tekijää omistautuessaan haukkumaan väärää puuta. Vaikka väärä tuomio lopulta kumottiin, hyvävelikerho on pitänyt tilanteen suurin piirtein ennallaan sen jälkeenkin.

Nyt on kuitenkin niin, että murha ei vanhene koskaan ja pinnan alla kytee koko ajan. Nuori polvi on ennenkin kumonnut vanhojen partojen homettuneet ajatukset ja sama tulee olemaan edessä tässäkin. Se mikä on lakaistu maton alle tulee lopulta esiin.

Murhan lisäksi olisi tietysti suotavaa, että myös oikeusmurhat käsiteltäisiin. Minä olen nyt kantanut oman korteni kekoon kirjoittamalla kirjani Murhalesken muistelmat ja tietoa on saatavilla muualtakin, jos totuus kiinnostaa. Arvaan, että joku muukin tulee vielä tarttumaan aiheeseen.

Eipä tässä muuta tällä kertaa. Hätäpuhelun äänitallenne (tekstitetty) ja Mika Sihvosen litterointi löytyvät kokonaisuudessaan alla olevista linkeistä.

- http://anneliauer.com/ulvilan-hatakeskuspuhelu/
https://niinaberg.com/2015/09/16/hatapuhelu-tampereen-yliopiston-analyysi/

18 kommenttia:

 1. Pääepäiltysi on tosiaan saanut olla ihmeen rauhassa pitkän aikaa. Pistää miettimään, miksi. Suojeleeko joku?

  Kahden miehen kamppailu jo tässä pienessä pätkässä selvästi kuuluu ja sekin pistää miettimään. Miten poliisi muka voisi olla niin kuuro ettei tätä kuule? Ihan uskomaton juttu tämä niinkuin moni muukin.

  VastaaPoista
 2. Murhan vuosipäivä olisikin hyvä hetki poliisille tulla koputtamaan vihdoin ja viimein "Arton" kotiovelle. "Komisario Salamasaari Savon poliisista, päivää. Pääsemmekö sisään? Olette muuten pidätetty."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä piikki Porin poliisille. Niinhän se menee että joku MUU kuin Porin poliisi murhan ratkaisee.

   Poista
 3. On tämä kyllä aivan uskomaton juttu.. Olet ehdottomasti yksi vahvimmista tietämistäni ihmisistä. En voi kuin kuvitella tuskaasi lastesi menettämisen kohdalla :( Hävettää myös tuo virkamiesten tunarointi ja sapettaa tuo miten pilasivat elämäsi. Voimia sinulle ja onneksi se murha ei vanhene koskaan! -Tiia.

  VastaaPoista
 4. Hyvä Anneli! Teet sinnikkyydelläsi suomalaista oikeushistoriaa!! Periksi ei pidä antaa ja luovuttaa milloinkaan. Kiitos!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Olen itse nyt kuunnellut hätäkeskuksen nauhaa, enkä mitenkään voi ymmärtää miten nauhan perusteella voi Annua sanoa syylliseksi.. Ja mikä oli se hetken katkos �� -Tiia.

   Poista
 5. Toivottavasti tämä sotku (murha) selvitetään mahdollisimman pian. Tämä on aiheuttanut niin paljon tuskaa Annelille ja hänen perheelleen -Satu

  VastaaPoista
 6. Poliisien, syyttäjien ja tuomarien korruptio on suomalaiselle medialle tabu, eikä valtamedia halua kirjoittaa asiasta yhtään mitään. Onneksi on tutkivaa journalismia, joka kirjoittaa tästä, erityiskiitokset esimerkiksi Mikko Niskasaarelle ja Long Playlle.

  Tässä sinun tapauksessasi usea viranomainen on syyllistynyt niin törkeisiin virkarikoksiin ja väärennyksiin, että niistä sietäisi joutua vankilaan. Tätä ei kuitenkaan tule tapahtumaan, järjestelmä suojelee aina omiaan.

  Ihmettelen kovasti myös, miten veljesi ja hänen vaimonsa pystyvät elämään, kun tietävät, mitä ovat aiheuttaneet sinulle, Jens Kukalle ja kaikille asianosaisille. Jos omatunto kolkuttaisi edes hitusen, niin heidän pitäisi olla auttamassa sinua tämän sotkun purkamisessa.

  VastaaPoista
 7. Hyvän kirjan olet kirjoittanut! Luin viikonloppuna koko kirjan ja nyt on jo lainattu kaverille eteenpäin. Ajatuksia ja tunteita herättävä kirja ja tempasi lukijan mukaansa heti!

  Toivottavasti asiat selviävät. Voimia ja hyvää syksyn jatkoa!

  T. Henrika

  VastaaPoista
 8. Tässä viimeisimmässä vapauttavassa tuomiossa eri mieltä olleen tuomarin perustelut olivat aivan järkyttäviä. Tuomari olisi mielellään langettanut sinulle elinkautisen mutupohjalla, kuten Satakunnan käräjäoikeus.

  Syyttäjien "faktat" olivat uponneet tuomariin täysin ja esitti sitten niitä varmoina todisteina. Kummallista kyllä, tuomari ei kyennyt mitenkään perustelemaan sitä, millä perusteella ne olisivat faktoja.

  Olit lavastanut tuomari Hagar Nordströmin mielestä kaiken mahdollisen ja mahdottomankin, mutta tuomari ei edes yrittänytkään perustella, että miten. Onneksi kaksi muuta olivat paremmin kartalla ja suhtautuivat juttuun neutraalisti. Lopputuloskin oli tämän ansiosta se, mitä pitikin olla.

  VastaaPoista
 9. Olet tehnyt suuren palveluksen suomalaisille kirjoittamalla kirjasi. Se kertoo ilman minkäänlaista kiihkoa, miten Suomessa tehdään oikeusmurha ja miten asia näissä pienissä piireissä vaietaan. Kirja on ja pysyy todistuksena jälkipolvillekin.

  Saamasi koppikorvaus ei ole missään suhteessa kärsimyksesi määrään. Voisit hakea vahingonkorvausta myös niistä lukuisista kunnianloukkauksista, joita olet joutunut kokemaan niin viranomaisten, median kuin nimettömien nettikirjoittelijoiden taholta. Liian suuri urakka käydä kaikkia läpi, mutta ota yksi talteen, ilmoita poliisille (ei Porin :) ja vaadi vahingonkorvausta. Se lopettanee loukkaukset jatkossa. Voisit hakea korvausta myös niistä ylimitoitetuista, traumaattisista interventioista, joita on kohdistettu perhe-elämääsi tutkinnan aikana hatarin ja kyseenlaisin perustein.

  VastaaPoista
 10. Häkenauhan kohdassa 1:40 murhaaja sanoo "Jukkaa".

  VastaaPoista
 11. Katsoin 25.10. illalla Teemalta dokumentin nimeltä "Stalinin viimeinen juoni." Se juoni oli täysin Stalinin itse keksimä ja juonittelema (juutalaisten)lääkäreiden salaliitto, jonka päämääränä olisi muka murhata Kremlin koko johto, tietenkin myös itse vainoharhainen pääpiru.

  Salaliitto piti "paljastaa," mm. salakuuntelun avulla. Yhden vainotun lääkärin kotia salakuunneltiin, että saataisiin todistusaineistoa salaliitosta ja murhien suunnittelusta.

  Nyt teen rajun rinnastuksen. Se tuli vahvasti mieleen ohjelmaa katsoessa. Niin uskomatonta kuin se onkin, samanlaisia vakoilukeinoja on käytetty Suomessa vielä 2000-luvulla, ja kohteena olit Sinä Anneli ja Sinun lapsesi! Teitä salakuunneltiin törkeästi, ja sitten yritettiin käyttää - kun ei mitään raskauttavaa löytynyt - yhtä ainoata tyttäresi sanomaa, sinänsä aivan normaalia lausetta todisteena siitä, että olet murhaaja ja tyttäresikin tietää sen.

  Siis meillä Suomessa, vielä tällä vuosikymmenellä, on ollut käytössä, ainakin nyt tässä tapauksessa, stalinistiset vakoilukeinot. Onneksi salakuuntelijat kuitenkin vetivät vesiperän.

  Tämä kohtelusi on ollut niin uskomattoman törkeää, valheellista, rikollista, ettei löydy oikein tarpeeksi voimakkaita julkaisukelpoisia sanojakaan sille. Nuo kaikki viranomaiset, poliisit, syyttäjät, ym. eivät ansaitse päästä tästä kaikesta kuin koira veräjästä.

  VastaaPoista
 12. Olen lukenut kirjan Murhalesken muistelmat melkein loppuun.
  Prrkeleen hyvä kirja,suosittelen kaikille. Itse olen pitänyt
  Annelia syyttömänä koko ajan, murhasta lähtien. Myös pedofiili,saatananpalvonta syytteitä pidin täysin pöyristyttävinä. Mielipiteeni perustuivat MTV:n rikostoimittaja Jarkko Sipilän dokumentoimiin faktoihin.
  Olen myös nähnyt Pekka Lehdon dokumentin Ulvilan murha mysteeri. Erittäin hyvä. Tästä dokumentista normaali järjellä
  varustettu (peruskoulun läpäisy riittää) tajuaa, että murha,kuin myös seks.hyväksikäyttö syytteet olivat pöyristyttävää huuhaata. Vaikka dokumentti ei ollutkaan varsinaisesti syytetyn puolustus. Yritän vääntää facebook seinälleni Annelin kirjasta arvostelun. Samalla julkaisen mielipiteeni jutun tutkijoista , syyttäjistä ja tuomareista.
  Asiaa tutkineista poliiseista ei löydy paljon kiitoksen sanoja.Helvetinmoista verorahojen tuhlaamista. Ainoastaan Ylikomissaario Juha Joutsenlahdelle ja ylikonstaapeli Kare Koskiselle kiitos pätevästä ja ryhdikkäästä poliisi töskentelystä. Mille antaisi veronmaksajana potkut välittömästi. Ps.kirjasta vielä muutama sivu lukematta.

  VastaaPoista
 13. Sä rokkaat Anneli.I Ihmettelen miten olet jaksanut sitä paskaa.😀

  VastaaPoista
 14. Kun luin kirjaa mietein kun löytyi muka isotuppohiuksiasi eiköene poliisit ottanut sinulta hiuksia silloin joskus paljon ja kun sanottiin että ikkuna hajoitettiin sisältäpäin sillä veeho ei muutenmirtoaisi niin ihan hyvin murhaaja on itse repinyt verhon päästäkseen paremmin sisään

  VastaaPoista
 15. Kun luin kirjaa mietein kun löytyi muka isotuppohiuksiasi eiköene poliisit ottanut sinulta hiuksia silloin joskus paljon ja kun sanottiin että ikkuna hajoitettiin sisältäpäin sillä veeho ei muutenmirtoaisi niin ihan hyvin murhaaja on itse repinyt verhon päästäkseen paremmin sisään

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti. Kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.