sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Murhalesken muistelmat kirjamessuilla

Kuva: Anneli Auer ja kirja Murhalesken muistelmat Helsingin kirjamessuilla 2016
Terveisiä Helsingin kirjamessuilta! Olin kertomassa Murhalesken muistelmien synnystä Aleksis Kivi-lavalla sekä muissa tilaisuuksissa parin päivän ajan.

Samalla sain tavata myös kirjani lukijoita ja muita asiasta kiinnostuneita ja kävin joitakin mielenkiintoisia keskusteluja. Näistä tapaamisista ehkä mieleenpainuvin oli toisen murhalesken kohtaaminen. Myös hänen miehensä murha on edelleen selvittämättä ja mielenkiintoisena sivujuonteena kuulin, että tämäkin tapaus sivusi tietyssä pisteessä Porvoon poliisia.

Palaute kirjastani niin messuilla kuin aikaisemmissa esiintymistilaisuuksissa on ollut hyvin positiivista niin sisällön kuin kirjoitustyylin osalta. Sain samalla kuulla, että Murhalesken muistelmat keikkuu edelleen Mitä suomi lukee -listalla hyvällä sijoituksella ja on tällä hetkellä BookBeatin toiseksi ladatuin äänikirja. Olen lukenut kirjani itse ääneen ja äänikirja ilmestyi samaan aikaan painetun kirjan kanssa syyskuussa.

Kiitokset kaikille lukijoille ja palautteen antajille!

Moni on jo toivonut jatkoa kirjalle. Niin minäkin toivon, että tässä kirjassa kesken jääneet asiat aikanaan ratkeavat, ja ehkäpä pääsen vielä kirjoittamaan niistä toisenkin kirjan.

Olen kuullut yleisötilaisuuksissa kirjani koskettaneen etenkin niitä, joilla on ollut omassa elämässään vaikeita aikoja. Osalla näistä ne vaikeat ajat ovat liittyneet poliisin ja oikeuslaitoksen toimintaan. Pelkästään tällä kokemuksella on jo tullut selväksi, että Suomi kaipaisi USA:n mallin mukaan oman Innocence-projektinsa. Vaikuttaa vahvasti siltä, että myös poliisi ja koko oikeuslaitos kaipaisivat jonkinlaista ryhtiliikettä.

Annoin haastattelut myös HS-TV:lle ja Helsingin Lähiradiolle. Lähiradion haastattelu esitetään 3.11.2016 klo 18. Pieni videokatsaus Anneli Auerista ja Murhalesken muistelmista Helsingin kirjamessuilla löytyy Intokustannuksen Twitteristä ja Facebookista. Videolla on mm. haastateltu messukävijöitä.

Kuva: Intokustannuksen video - Anneli Auer ja Murhalesken muistelmat houkutteli yleisöä


Itse olen jo kotona, mutta Helsingin kirjamessuille pääsee tutustumaan syksyn kirjatarjontaan vielä tänään sunnuntaina. Oman kirjani lisäksi myös Pekka Lehdon hieno dokumentti Ulvilan murhamysteeri on saatavilla messuilta Rosebud-osastolta - suosittelen!

Seuraavaksi olen lähdössä Mikkeliin ja Jyväskylään marraskuun toisella viikolla.

27 kommenttia:

 1. Luin juuri kirjan. Enkö ole mitään kirjaa lukenut yhtä nopeasti. Kiitos kun jaoit tämän meidän kaikkien kesken ja puhkaisit sen kuplan jossa ihmiset ovat ja luulevat että oikeus järjestelmämme on toimiva. Se on kaikkea muuta! Käytän isoisäni sanontaa, rikollinen voi olla rauhassa krp tutkii asiaa. Voimia sinulle. Terveisin Tina xxx

  VastaaPoista
 2. Hei! Missä olisi tietoa Jyväskylän käynnistäsi? Kirja oli hyvä. Meidän perheessä isot lapsetkin ovat lukeneet sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alustavan tiedon mukaan olisin Jyväskylässä to 10.11. klo 17 Kaupunginkirjastossa ja pe 11.11. klo 17 Forumissa. Sitä ennen Mikkelissä 8.-9.11.

   Poista
  2. Valitettavasti Jyväskyläkin peruuntui, koska Mikkeli peruttiin.

   Poista
  3. Täysin järjetöntä ja epäoikeuden mukaista tälläinen yllätävä peruuttaminen, niin yleisöä kohtaan, kuin myös sinua Anneli.

   Poista
 3. "Lastensuojelukaan" ei ole toiminut oikein perheesi kohdalla...

  VastaaPoista
 4. Jos joku ei ole havainnut, niin Niskasaaren fb:ssä on meneillään kiinnostavaa keskustelua Auerin tapauksesta.

  VastaaPoista
 5. Järkyttyneenä luin uutisen purkuhakemuksen hylkäämisestä. TOTUUS jäi ratkaisussa kakkoseksi. Se on valitettavaa paitsi sinun myös lastesi kannalta. He joutuvat kantamaan valheellista uhrin leimaa loppuikänsä. Miten mahtaa lapsen psyyke sellaisen ristiriidan kestää.

  VastaaPoista
 6. Anneli sydämeni ja kaikki intuitio on puolellasi! Otan osaa, kun juuri uutisista sain kuulla, et KKO ei ota seri-asiaa käsittelyyn ja valituslupa hylättiin.. Tulee aika ja paikka kaikelle. Pahantekijäsi joutuvat lopuilta vastaamaan, vaikkei ehkä tässä elämässä, niin Korkeimman edessä kyllä! Lapsesi kasvavat ja tulevat aikuisikään, ehkä he silloin pyytävät "anteeksi äiti".. Voimia Sinulle!!

  VastaaPoista
 7. Hei Anneli, jos vielä jatkat tätä juttua vaikka euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa, annan juristina neuvon: vaihda asianajajaa. Itse en hoida oikeusjuttuja :) mkl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata antaa lainopillisia neuvoja jos ei ole ammattilainen. Valitusaika EIT:hen (6 kk) umpeutunut jo aikoja sitten. Asianajaja Manner mokasi!

   Poista
  2. EIT-valitus tehtiin kyllä aikanaan perusteena se, että meiltä evättiin oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin. Emme esim. saaneet lastensuojelun dokumentteja emmekä saaneet oikean ihotautilääkärin tutkimusta lapsille, vaikka tutkimus olisi ollut helppo ja halpa toteuttaa. Nyt 2015 vein vanhimman tyttären ihotautilääkärille ja Minna Joki-Erkkilän UV-valotutkimukset tuli todistettua huuhaaksi, mutta KKO ei edes kommentoinut asiaa.

   EIT-valitus ei johtanut mihinkään.

   Poista
  3. Okey, laitoitte hakemuksen joulukuussa 2014, jolloin tuo 6 kk sääntö riitti. Miksi EIT hylkäsi, millä perustein?

   Poista
 8. Kiva olisi jos pääsisit käymään myös lapissaki.

  VastaaPoista
 9. - En tyydy tähän. En tiedä vielä, mitä tässä voi tehdä seuraavaksi, mutta ainakaan asia ei jää tähän.
  Näin oli sinua siteerattu iltapäivälehdessä. Minulla on ehdotus mitä voisit tehdä seuraavaksi. Vetäydy julkisuudesta ja hanki itsellesi elämä. Teet palveluksen sekä itsellesi että lapsillesi, jos pyrit palaamaan mahdollisimman normaaliin elämään etkä jää roikkumaan lööppijulkisuuteen, mihin pyrkimyksesi jatkaa oikeustoimia ilman muuta johtaa. Olet oikeuslaitoksen silmissä tuomiosi suorittanut. En katsoisi vapauttavalla tuomiolla olevan enää mitään merkitystä maineesi palauttamisen kannalta. Parhaiten edistät omaa julkisuuskuvaasi osoittamalla sopeutumisesi normaaliin, tavalliseen elämään sen sijaan että leimaudut julkisuushakuiseksi lööppikuningattareksi. Tavallinen arki töineen ja harrastuksineen tuo elämääsi uutta sisältöä ja oikeita ystäviä. Ne henkilöt, joilta olet saanut tukea ja huomiota pitkään kestäneen oikeustaistelusi johdosta, eivät ole oikeita ystäviäsi. Kaikkiin julkisuuden henkilöihin, oli huomio sitten positiivista tai negatiivista, leimautuu muka-empaattisia siipeilijöitä ja maineella ratsastajia. Ylenmääräinen julkisuus järkyttää kenen tahansa mieltä ja rationaalista ajattelukykyä ja siipeilijöiden mielenterveyttä voi lähtökohtaisestikin epäillä.
  Tapahtumat ovat muuttaneet pysyvästi elämäsi ja sinut. Nyt on tärkeintä, että todistat itsellesi ja lapsillesi ettet ole tullut riippuvaiseksi itseesi kohdistuvasta taukoamattomasta huomiosta ja pystyt ponnistelemaan itsesi takaisin normaaliin elämään, mitä tahansa arvoja se sinulle edustaakin. Sitä taistelua et voi voittaa minkään oikeusistuimen päätöksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun ihmiseltä on varastettu kaikki arvokas, ei juuri muuta arvokasta enää ole jäljellä, kuin taistelu oikeuden puolesta. Tämä taistelu ei tule loppumaan, ennen kuin väärä tuomio on purettu ja se tullaan purkamaan ennemmin tai myöhemmin.

   Poista
 10. Kko:n outo logiikka tarkoittaa sitä, että anneli ei ole murhannut miestään vuonna 2006 mutta on raiskannut lapsiaan vuosina 2007-2008 ja nämä "raiskaukset" tulivat ilmi sen ansiosta, että annelia pidettiin syyttömästi vankilassa vuosina 2009-2011. Mikä sattuma! Muutenhan anneli lapsineen olisi jatkanut tavallista elämäänsä tähän päivään asti. Enpä usko, että lapset olisivat yllättäen kääntyneet jossain vaiheessa äitiään vastaan, kun heillä peiteseponkin todistuksen mukaan oli hyvät ja läheiset välit vuonna 2009. He eläisivät luultavasti vieläkin onnellisen tietämättöminä siitä, että heitä on raiskattu.

  VastaaPoista
 11. Järkyttävän huono päätös KKO:lta ja huonot perustelutkin vielä. Kamalaa, jos joudut odottamaan lasten aikuistumiseen saakka, että saatte oikeutta. Ei se enää silloin edes ole oikeutta!

  Voimia!

  VastaaPoista
 12. Menkää rekisteröitymään Hesariin (ellette jo ole sitä tehneet), että voisitte kommentoida nyt tätä viimeisintä uutista KKO:n ratkaisusta. Taistelen siellä melkein yksikseni..

  Tilanne on tällä hetkellä se, Anneli, että meitä on 2-3 puolustajaasi, vastassa n. 20 eri mieltä olevaa. Ja ei-klikkauksia sataa jokaiseen puoltavaan kommenttiin. Olen ihmeissäni siitä, kuinka paljon on vielä vääriä käsityksiä, ja luuloja.

  VastaaPoista
 13. On häpeällistä, että seksuaalirikosjuttu meni oikeudessa läpi ja vielä häpeällisempää on se, ettei KKO halua myöntää tehneensä virheen.

  Pakkohan oikeuden on voittaa, vaikka siihen menisi vielä monia monia vuosia. Voimia sinulle!

  VastaaPoista
 14. Olin suoraan sanonen tyrmistynyt kun luin tänään, että tilaisuutesi Mikkelissä on peruttu. Olin jo varannut matkankin. Ehkä saatte varattua uuden paikan, tai sitten koko vierailu paikkakunnalla peruuntuu. Voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole vielä tietoa, onko tuo totta. Harmillista, jos varasit matkan turhaan.

   Poista
  2. Sain vahvistuksen, että Mikkeli peruuntui. Olen pahoillani.

   Poista
 15. Kiitos paljon kirjasta, josta jäi jälki sydämeen.

  VastaaPoista
 16. Luin juuri kirjasi loppuun ja olen ihan shokissa. Saamasi korvausten määrä olisi pitänyt vähintään kymmenkertaistaa. Sinä todellakin ansaitset kaiken hyvän, mitä elämä jatkossa vastaan tuo!

  VastaaPoista

Kirjoita asiallisesti. Kommentit tarkastetaan ennen julkaisua.