Anneli Auer

Jukka S. Lahti ja Anneli Auer syyslomalla 2006

Joulukuuhun 2006 asti olin arvostettu ja rakastettu perheenäiti, vaimo ja aloitteleva yrittäjä. Sitten mieheni murhattiin ja oli aloitettava ihan uusi elämä. Oli totuteltava yksinhuoltajan elämään samaan aikaan, kun murhaan liittyvät poliisitutkimukset velloivat ympärillä ja koko ajan mielessä pyöri vain yksi kysymys: kuka sen teki ja miksi?

Joulukuusta 2006 syksyyn 2007 olin arvostettu ja rakastettu perheenäiti, leski ja omillani toimeen tuleva yrittäjä. Odotin edelleen, että poliisi lopulta selvittäisi rikoksen.

Syksyllä 2009 sekä minun että lasteni elämä suistui äkillisesti raiteiltaan. Jäin poliisin pitkään ja hartaasti rakentaman operaation jalkoihin ja minusta tuli kaikkien aikojen oikeusfarssin päähenkilö. Lapset kärsivät hiljaa kukin omilla tahoillaan.

Olen odottanut, että minuun kohdistuva vaino vihdoin päättyisi ja tutkiva katse kohdistuisi viranomaisten tekemien virheiden ja vääryyksien selvittämiseen. Olen odottanut, että kaikista näistä virheistä seuraisi edes sellainen hyvä asia, että virheistä opittaisiin ja alettaisiin pohtia, mitä pitäisi tehdä, jotta tällaista ei enää koskaan pääsisi tapahtumaan. Hyvin vähän on toistaiseksi tapahtunut tällä saralla.

Tarkoitukseni on kertoa blogissani havainnoistani ja ajatuksistani. Myös minuun itseeni tutustuu parhaiten lukemalla tekstejäni tai lukemalla ystävieni kirjoittamia tekstejä osoitteista niinaberg.com, anneliauer.blogspot.fi ja anneliauer.com.

Haluan myös oikaista vääriä käsityksiä. On tullut aika erottaa fakta fiktiosta ja paljastaa keisarin uudet vaatteet, joita syyttäjä ja poliisit ovat vuosien varrella tarjoilleet median välityksellä. Valheella on monet kasvot, kuten sanotaan - ja tässä jutussa se tosiaan pitää paikkansa ihan kirjaimellisesti, joten tekemistä riittää.

Aloitan yksinkertaisuuden vuoksi ihan alkujuurilta eli murhasta ja murhaajasta. Etenen siitä oikeusmurhan eri käänteisiin alkaen suurimmista syyllisistä, kuten äänitutkija Tuija Niemestä ja Porin poliisin salaperäisestä puuhamiehestä Tapio Santaojasta. Pyrin siinä ohessa myös analysoimaan, mikä meni vikaan ja miten asioita jatkossa voisi hoitaa paremmin.

Koska asiaa on paljon, matkasta tulee väkisinkin mutkitteleva. Suunta on kuitenkin selvä - tavoitteena on kaivaa esiin se yksinkertainen totuus, joka on ollut olemassa koko ajan.

Tervetuloa mukaan matkalle!

Turussa 9.10.2015

Anneli Auer

Anneli Auer, leski ja suurperheen äiti ennen oikeusmurhaa
Anneli Auer, vaimo, äiti ja leski ennen oikeusmurhaa